Halloumi Tikka Masala

2018-01-31 08:24:48
Mat och recept
 
Halloumi Tikka Masala
 
 
 
Ett skepp kommer lastat med receptet till rätten jag lagade i fredags. Blev så gott. Plus kändes bra med ingefär i förkylningstider. Fick en hel del matlådor också, så kan njuta av det goda i några veckor framöver. Originalreceptet finns här.
 
---
 
Here comes the recipe for the dish I cooked this Friday. Turned out to be so tasty. And it's nice with some ginger now when people are having colds. Got some lunch boxes as well, so can enjoy this for some weeks now. You will find the original recipe here.
 
 
Det här behövs till ungefär 4 portioner:
○ 2 grovrivna morötter
○ 1 hackad gul lök
○ 3 finhackade vitlöksklyftor
○ 1 tesked chiliflingor
○ Olja att steka i
○ 1 matsked finhackad ingefära
○ 3 teskedar garam masala
○ 3 matskedar tomatpuré
○ 400 gram krossade tomater
○ 2 deciliter vatten
○ 2 deciliter crème fraîche
○ 1 grönsaksbuljontärning
○ 800 gram kokta svarta bönor (nettovikt)
 
○ 200 gram tärnad halloumi
○ 2 matskedar limesaft
○ Salt & svartpeppar
 
○ Ris till fyra portioner
○ Koriander (eller persilja)
 
 
Stek morötter, gul lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull av större storlek. .När löken är mjuk, tillsätt ingefär, garam masala och tomatpuré. Stek några minuter till. Häll av vattnet från bönorna.
 
 
Tillsätt krossade tomater, vatten, crème fraîche, och buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda i ungefär 10 minuter. Häll sedan i bönorna. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Stek halloumin gyllene i lite olja i stekpanna. 
 
 
Sådär. Färdigt. Servera såsen med halloumi, ris, koriander och limesaft. Njuuuut och ät upp, ba'.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0