Augusti - en sammanfattning

2023-09-05 09:57:21
Månadssammanfattning
 
 
 
August - a summary
 
 
Det blev ytterst få bloggposter i augusti månad. Jag har mest varit trött, ofta känt att jag behöver få semester från det här heltidsjobbet. Vi har dock hittat på saker samt haft en del sjukhusbesök (som landade i att allt är bra), och hängt mycket i sommarstugan. Har en teori om att jag kunnat ta det så pass lugnt när vi varit i sommarstugan att jag kunnat känna efter hur trött jag egentligen är. Här finns sammanfattningarna för februarimars, april & maj, juni, och juli.     
 
 
Månadens sysselsättning
Åka på sjukhusbesök med en av bäbisarna. Hänga i sommarstugan. Gå på 70-årskalas och ha samma kläder som på Pigges bröllop för ett år sedan. Det konstanta lära-kännandet av barnen - det som jag trodde jag hade fattat förra veckan gäller inte den här veckan. Försöka plocka bär även om bäbisarna inte tycker det alls är kul att hänga med på. Än. 
 
 
Månadens tv-serie
Har tittat mycket på SVT2 och kommit fram till att de har många bra program ändå (vad säger det om mig? Har jag blivit en gammal person?), speciellt Världens historia och naturdokumentärer (vi såg en gullig om lämlar).  
 
 
Månadens musik
Har satt på musik jag / vi gillar och som jag vill att barnen ska höra och börja gilla. Mycket nostalgilåtar. I mitt huvud har Veronica Maggios Sergels Torg snurrat om och om igen, har inte lyssnat på den så har ingen aning om varför. Och har fastnat vid om hon sjunger "jag vet att du är lagd så" eller "jag vet att du är lack så" i refrängen (kollade upp, hon sjunger ingetdera).   
 
 
Månadens poddar
Flashback forever är tillbaka från sitt sommaruppehåll, weho. I sommarpratsväg har jag lyssnat på Bert Sundström, SVT:s Rysslandskorrespondent, och han var märkbart irriterad och trött på Rysslands propaganda. 
 
 
Månadens youtube
Bara yoga - hann med totalt fyra timmar yoga.  
 
 
Månadens godaste mat
Kantareller, vilket vi har ätit nästan varje dag för Anton går ut och plockar typ varje dag. Har ätit det på macka, i hamburgaren, med bakad potatis. Stekta i smör. Gott gott gott. Testade också en annan Söndagspreppen, 25 kronor portionen, och även denna blev förvånandsvärt god.  
 
 
Månadens sämsta
Att en av bäbisarna blev nedsövd (för att kunna röntgas). Tyckte det var väldigt läskigt men försökte trycka undan det för vi hade ju faktiskt ett val att säga att vi inte vill genomföra röntgen. Grät varje gång Anton, som var med på sjukhuset, skickade uppdateringar under dagen och fick på så vis lättat på de undantrycka känslorna. Allt gick bra. Skönt att veta att det ser ut som det ska.  
 
 
 
Månadens bästa beslut
Att hänga uppe i sommarstugan i tre veckor i sträck. Skönt med miljöombyte och kunna vila. Att sluta bry mig om streaks, mår så mycket bättre mentalt.
 
 
Månadens app
Duolingo tills jag bestämde mig för att jag bara får öva två minuter om dagen. Samt försökte ta paus från facebook-scroll. Då finns SVT Nyheter, GP, och mejlinkorgen kvar att strökolla i. 
 
 
Månadens anteckning
En kom-ihåg-att-göra-detta-lista som jag skickade till Anton när han var hemma själv i lägenheten över en förmiddag.   
 
 
Månadens klädesplagg
Jeans! Kunnat ha mina vanliga jeans igen sedan graviditeten. Det var en stor dag när jag upptäckte det.  
 
 
Månadens film
Har jag sett någon film? Kan ej minnas det. Har mest tittat på SVT-program.  
 
 
Månadens böcker
Tagit paus från Skuggkungen av Maaza Mengiste. Läste ut Den gamle och havet av Ernest Hemingway, vilken jag gav en trea i betyg. Har påbörjat I väntan på barbarerna som jag efter redan några sidor in förstod kommer vara en hemsk och tung bok. Läst första halvan av Potträning på 3 dagar, även om det dröjer minst ett år innan vi kommer kunna börja med den metoden.
 
 
Månadens mest lästa inlägg
 
 
Månadens rutin
Sovmorgon till klockan sju! Efter att ha varit upp runt klockan 3-snåret dock. Men det börjar verkligen bli mer och mer sömn på natten nu.  
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0