Om betyg och naturvetenskap och så

2010-06-10 15:11:43
Tankar Och Funderingar
Ibland undrar jag om jag har valt rätt linje. För ibland är det bara för mycket att göra och en del svåra grejer som man måste ta sig igenom som jag känner att jag inte riktigt klarar av alla gånger. För bara några veckor sedan kände jag att jag var nära på att gå in i väggen för att det var så mycket att göra.
Fast som tur var så klarade jag mig igenom den perioden utan att bli psykiskt knäckt och det är jag glad för. Har ju inte ens tid att gå in i väggen! Måste hålla mig kvar på vägen för att komma närmare det jag vill (vad det nu är).

Jag funderar på om den här linjen egentligen är för svår för mig, att jag kanske skulle ha valt en "lättare" linje. Men om jag ska vara ärlig så finns det nog ingen sådan där jag kan få läsa de ämnen som jag vill läsa (som kemi, biologi, matte och psykologi) förutom den vanliga naturlinjen då. Men jag tror inte den är så mycket lättare. De eleverna har också en hel del att göra och svårare kurser; den enda egentligen skillnaden är att lärarna på min linje försöker förberedda oss inför högskolan.

Helst skulle jag vilja ha mvg i alla ämnen, men det vet jag att det inte går. Istället har jag försökt satsa på att få mvg i så många ämnen som möjligt. Och det är ett lite lättare mål att sträva efter. Och dessutom blir det inte lika tungt när man får ett vg. Det är fortfarande lite tråkigt och man känner att man borde ha fått bättre, men jag överlever det. Världen går inte under för mig om jag får ett vg i betyg.
Tror dock att den skulle göra det om jag skulle få ett g för jag vet att jag kan och förtjänar mer än så.

Fast jag tror ändå att när jag kommer (förhoppningsvis) stå där på ett flak om ungefär ett år med den bästa klassen någonsin så kommer jag vara så himla glad och stolt över mig själv och mina klasskamrater att vi klarade det! Att fastän några av oss varit nära att gå/gått in i väggen så klarade vi ändå av det och det är ett bevis på att vi är starka inombords. Och det är viktigt att ha med sig ut i livet.
Och när jag då står där och känner den underbara student-glädjen så kommer jag känna att jag verkligen valde rätt trots allt. Hoppas jag.

Gammal bild.

Kommentarer
Postat av: Zizziee

Man klarar ett G också, det är bara mycket jobbigare .., Jösses va knäckt jag blev idag va, känns att man behöver sommarlov ... :o

2010-06-10 @ 17:41:16
URL: http://zizziee.bloggsida.se

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0