Sista dagen med fransmannen

2010-05-01 22:32:04
Min Dag
I torsdags skrev jag engelska nationellt prov och då var min fransman i Göteborg för att få vara på Världskulturmuséet vilket passade honom bättre än SAAB-muséet, haha (hade nog passat mig bättre också, faktiskt).

Vid 12-tiden tog jag bussen in för att möta upp fransmännen vid ett-tiden i Göteborg. Men när jag väl kom till mötesplatsen var det bara jag och två andra där, och dessutom började det ju ösregna! Så typiskt...
Eleverna från Ale Gymnasium kom också med en egen specialbuss men fransmännen var lika frånvarande som förut. Så vi från Mimers Hus fick gå in i bussen och vänta för att slippa bli ännu mer blöta än vad vi redan var (hade dock paraply, och det var dyngblött efter bara någon minut i regnet!).

Tillslut kom det några blöta fransmän till bussen och efter lite om och men fick vi börja vår shoppingrunda.
Gick in i ungefär fyra-fem souvenirshoppar, varav en jag var i två gånger, för att fransyskorna jag gick tillsammans ville handla souvenirer (förståeligt, men man tröttnar på älgar och svenska flaggor efter två shoppar!).


Vi tog spårvagnen till Avenyn och Poseidon. Tog ett gruppfoto (: .

Efter att ha ätit på McDonald's och vandrat runt lite i Nordstan bestämde vi oss för att åka hem. Väl hemma var det dags för mig att plugga lite fysik eftersom jag hade fysikprov dagen efter och fransmannen passade då på att packa.

Efter maten åt vi lite svenska våfflor (med grädde och jordgubbssylt på). Självklart spillde jag jag i knät på mig själv!

Vi åt goda munkar också som mormor hade gjort. Mums!

När vi hade ätit fick fransmannen lite presenter av oss. Lite broschyrer och kartor på engelska om Kungälv och Bohuslän. I det inslagna paketet låg det en bok på engelska och svenska om Västkusten som mormor genast lade beslag på när paketet väl var öppnat.
En lite rolig sak jag märkte i boken var att de hade översatt äggost till egg cheese. Det låter ju verkligen jätte äckligt, haha.
Förutom böcker och kartor fick han olika kex från Göteborgs Kex (som hade tillverkats här i Kungälv) och svensk choklad (Marabou).
Han blev jätteglad för sakerna, hihi.

Sedan hade klockan blivit mycket och vi gick och lade oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0