Scones

2012-04-18 14:57:27
Mat och recept
Idag till lunchen bakade jag scones som är kanske världens mest snabbgjorda bröd. Och goda dessutom. Här kommer det superenkla och snabba receptet jag använde mig av:


Man behöver smör, mjölk, bakpulver och mjöl. Jag använde såklart glutenfritt mjöl eftersom det blir bäst så för min mage.


Fyra och en halv deciliter mjöl blandas med bakpulver. Jag tror det behövs lite mindre mjöl om man använder sig av vetemjöl. Och använd gärna mjöl med lite extra fiber; då bli magen glad.


50 gram smör blandas i. Nu kan man med fördel börja använda fingrarna att knåda med. Då finfördelas smöret bäst.


Och två deciliter mjölk hälls i. Nu är det absolut dags för fingrarna att få jobba!


Det blir lite kletigt, men det gör inget. Det blev extra kletigt för att jag hällde i lite för mycket mjölk och inte kunde hälla i mer mjöl för mina fingrar redan såg ut såhär.


Lägg degen på plåten och fördela ut den till två runda klumpar. Platta gärna till den lite. Skär sedan fyra skåror i den och nagga med en nagga eller gaffel.


Efter tio minuter i 250-gradig varm ugn är de klara.


Och på med pålägg som du tycker om.
Exempelvis marmelad, sylt och ost fungerar superbra. Ät.


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0