Igelkottens elegans

2012-03-02 17:03:15
Böcker




Idag blev jag ledig och spenderade en del av dagen med att läsa ut "Igelkottens elegans", som jag, tillsammans med de andra fem böcker jag också beställt, hämtade ut på posten i onsdags.

Jag hade först tänkt att jag skulle läsa den på franska, men Wille övertalade mig att läsa den på svenska istället. Redan efter första kapitlet märkte jag att det skulle ha blivit en svår utmaning att läsa den på franska då mina kunskaper i franska inte är tillräckliga för att kunna läsa en filosofiskt skriven text (hoppas ju förstås att de blir tillräckligt bra någon gång).

Fin berättelse skriven på ett bra skrivsätt och med intressanta tanker om livets och världens gång. Förstår varför den blivit så omtyckt, eftersom jag själv inte kan låta bli att tycka om den.
Tvekar lite inför om jag ska läsa "Smaken" som Barbery skrev först. Den har inte alls fått samma uppmärksamhet så jag har en misstanke om att den tyvärr inte är lika bra som "Igelkottens elegans". Å andra sidan lär jag aldrig få veta om jag inte själv läser den.

Ska försöka se filmen snart, har jag tänkt.




Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0