Bryssel, dag fyra - choklad, museum och 2 000 ölsorter

2013-04-14 12:00:00
Resor
Vår standardfrukost som består av yoghurt, knäckemacka med ost och ett glas juice/mjölk. Jag hittade gluten- och nötfri müsli i en mataffär så jag slog till på det. Choklad i, såklart.
Efter frukosten begav vi oss upp till Place du Grand Sablon igen för att köpa choklad att ta med oss hem till Sverige.
Vi gick runt lite i affärer också. Övre delen av vår gata var en shoppinggata med affärer som Marc by Marc Jacobs och Filippa K. Provade en blus men köpte inget.
Sedan gick vi hem och Wille lagade en god omelett. Jag fixade en sallad av grönsaker vi hade kvar + äpplen. Himla gott.
Efter lunchen gick vi den långa vägen till Hortamuseet. Victor Horta var en belgisk arkitekt och museet ligger i hans hus. Åh, det var så himla vackert och snyggt allting. Gjorde upp scener i mitt huvud som handlade om att jag själv bodde där. En får inte fota på insidan, och jag tror ändå att en måste uppleva rummen för att förstå det vackra. Besökstips!
Vi hann med lite shopping på vägen hem tillbaka till lägenheten.
Mot kvällen blev det dags att gå ut och äta. Vi gick till the Switch, som kanske eller kanske inte har en stjärna i Michelinguiden.
Alla fick en liten, liten kopp med blomkålssoppa innan själva maten kom in. Jag smakade två-tre skeder bara för att få uppleva smaken, resten fick Wille eftersom jag misstänkte att den innehöll vetemjöl.
Jag åt röd tonfisk med potatismos till. Alltså. Det var så alldeles galet gott. Så perfekt tillagat. Kan inte beskriva. Ville aldrig att maten skulle ta slut, ville bara ha mer, mer, mer. Åh. Och vinets smaker blommade ut i munnen på ett magiskt sätt.
Vi slog till på en efterrätt eftersom det var vår sista kväll i Bryssel och jag åt mitt livs första crème brûlée. Galet gott.
Vi fortsatte bort till baren Delirium Tremens. I min guidebok stod det att det skulle finnas rosa elefanter i taket. Vår besvikelse var stor när vi inte såg några. :(
I vart fall har Delirium Tremens över 2 000 olika ölsorter. Wille fick lite beslutsångest. Det fanns inget för mig att dricka så vi gick hem igen ett tag efter att Wille hade druckit upp sin öl.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0