Mitt livs första massagebesök

2013-01-22 20:43:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Igår var jag på mitt livs första massörbesök. Och ja, jag fick massage. Jag fick massage och lyssnade på lugnande musik. Jag är dock dålig på att slappna av helt. Kroppen var avslappnad och kändes lealös men i huvudet fanns det ungefär hundra tankar, så som det brukar vara för mig. En del tankar handlade om med vilka ord jag skulle kunna beskriva upplevelsen att bli masserad och att det skulle vara intressant att testa sådan massage där massören barfota går på ens rygg.
 
Efteråt kändes kroppen så märklig. Så len och mjuk, som ryggen inte riktigt fanns. Den existerade inte på det sätt jag är van vid. Är van vid att känna att den bär upp mig, men mellan huvudet och benen fanns ett ingenting, fast ändå något, något som var alldeles mjukt. Tänkte att det är såhär en nyfödds rygg måste kännas. Alldeles utan någon stelhet eller krämpor. Det var som om att ryggen helt hade glömt av att den hade burit upp mig i mer än tjugo år och allt vad det innebär. Väldigt märklig känsla.
 
Som dock inte varade så himla länge för jag trampade ner i ett snötäckt dike jag inte hade upptäckt och ryggen vaknade till liv igen och mindes att den faktiskt tillhörde mig och tog en del av stöten för att jag inte skulle ramla omkull. Och då var alla de där värkarna i ryggen tillbaka. (Vill förtydliga att jag inte har problem med ryggen eller har så himla ont i den, bara de där vardagliga känningarna jag tror alla mer eller mindre bär på.)
 
Medan jag blev masserad tänkte jag också på att det vore ju underbart att få en sådan där massage varje morgon när man vaknar och lyckas få ryggen att tro att den är en del av en alldeles nyfödd person. En annan tanke som dök upp var ifall massörer får ont i muskler och leder av att massera andras muskler och leder hela dagarna. Fick en aning dåligt samvete för att jag eventuellt bidrog till massörens försämrade rygg och armmuskler. Jag försökte trösta mig med att det säkert ingick i utbildningen att lära sig de rätta arbetsställningarna så att framtida värk kunde minimeras.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0