Run like a girl

2014-06-30 13:25:00
Filmer Tankar Och Funderingar
"I mean, yes! I kick like a girl, and I swim like a girl, and I walk like a girl, and I walk up every morning like a girl ... Because I am a girl. And that is nothing I should be ashamed of, so I'm going to do it anyway."
 
Visst, det är en reklamfilm för always, men den har ändå ett bra budskap som är viktigt att sprida. Sedan när blev det något fult att vara tjej eller göra något som en tjej? Sedan när är en tjej det sämsta att vara? Det varken ska eller bör vara varken bättre eller sämre än att vara kille. För vi är ändå alla människor och det som skiljer oss åt är en y-kromosom. Och vi är alla superba och awesome.
 
Men här är också Nina Åkestams synpunkt på det hela. Att vi inte ska applådera åt multiföretag för att att de för en gångs skull inte spottar sina kunder i ansiktet, utan tycker att det krävs högre krav. Jag tänker att det always ändå gör är ju ett steg i rätt riktning, men att jo, de kan göra mer. Och hela tiden. Och att den här filmen skulle vara så självklar i vårt samhälle att den skulle kännas som en plattityd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0