Champinjonsoppa

2014-03-02 20:44:00
Gjorde en champinjonsoppa förut idag som blev superbt god och var väldigt enkel att göra, så här kommer receptet (för ungefär 2-3 personer):
 
Ungefär 300 gram champinjoner behövs.
Hälften av dem hackas grovt och en halv gul lök hackas i mindre bitar.
Svampen och löken steks i smör i en kastrull några minuter.
2,5 deciliter mjölk och2,5 deciliter vispgrädde hälls i kastrullen tillsammans med en halv tesked torkad timjan och en fjärdedels deciliter koncentrerad grönsaksbuljong (hade dock inte det hemma så tog en buljongtärning i stället, fungerade lika bra).
Det hela kokas på lite svagare värme i ungefär tio minuter (se dock upp, för mjölk vill gärna pysa över. Att röra då och då, ta bort locket och lägga en träslev över är ett tips).
Under tiden skärs resten av champinjonerna i smala bitar.
När soppan fått kokaupp hälls den i en mixer och mixas till en slät soppa.
Medan kastrullen inte ockuperadesav soppan passade jag på att steka ungefär en tredjedel av de skurna, resterande champinjonerna i kastrullen (för att spara på disk och så). Lade dem sedan på ett fat för att ha till servering.
Soppan hälls sedan tillbaka till kastrullen och de champinjonerna som inte har stekts läggs i soppan och det hela får koka litegrann.
Knappt en hel matsked Maizena rörs samtidigt ut i ungefär lika mycket vatten och hälls sedan i i kastrullen. Salta och peppra.
Sedan är den klar. Servera och ät upp. Nomnomnom.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0