Angående EU-valsresultatet

2014-05-27 20:25:00
Vi läser historia i skolan för att vi inte ska upprepa föregående generationers misstag, lära oss av dem och försöka göra världen till en lite bättre plats. Vi läser andra länders historia och världens historia. För att inte själva göra om misstag som skett på en annan plats än där vi bor. Från att vi går i grundskolan tills en går ut gymnasiet får vi diskutera, analysera och lära oss om historian. Det är i ungefär tio år. Tio år av historieinlärning.
 
Ändå. Ändå verkar det inte vara behjälpligt. Ändå håller vi på att upprepa en första halvan av 1900-talet. Och detta i hela Europa. Ändå väljs personer in som dementerar att Förintelsen ägt rum i parlamentet. Dessa personer ska alltså vara med och bestämma om vår gemensamma framtid. Dessa personer som inte vill låta människor få älska vem de vill, inte vill att folk ser ut och är som en är och vill att personer med en viss hudfärg och viss trosuppfattning ska få leva gemensamt, åtskillda från alla andra. Dessa personer som hyllar fascism, nazism och rasism.
 
Enda glädjen i det hela är att det även finns starka motståndskrafter. Och att vi även har valt in dessa till parlamentet. Lite medmänsklighet och lite mänskliga rättigheter, ja, tack!
 
Här är för övrigt en länk till ett bra inlägg skrivit av Kakan Hermansson angående detta.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0