Pasta med räkor
2014-05-19 14:17:00
Åt pasta med räkor idag till lunch och det blev himla gott, så här kommer receptet.
För ungefär två-tre personer (eller en person och två-tre matlådor):
- Två-tre vitlökar
- Ungefär 400 gram skalade räkor (lite mindre)
- Pasta (förslagsvis spaghetti)
- Torrt, vitt vin
- Ungefär en deciliter hackad bladpersilja
- Olivolja med citron (eller olivolja och citronsaft)
- Salt (förslagsvis flingsalt) och nymald peppar
Hacka vitlökarna fint.
Koka pastan tills den är precis innan al dente-stadiet (kommer att koka litelite till senare).
Recept tagit härifrån.
Fräs vitlöken i oljan och häll sedan i vinet. Låt koka tills ungefär hälften av vätskan kokat bort.
Ta ungefär en deciliter från pastavattnet och låt koka med vinet + vitlöken tills hälften av vätskan kokats bort.
Rör sedan ihop den avhällda pastan tillsammans med "såsen", räkorna och bladpersilja i kastrullen och ha på väldigt svag värme. Häll i citronsaft om du inte redan har haft i citron.
Smaka av med flingsalt (hade med citron i hemma, nomnom) och peppar.
Servera i djup tallrik tillsammans med bröd och ät upp.
Recept tagit härifrån.
Kommentarer
Postat av: Aina Strand
Det ser riktigt gott ut :)
Svar:
ElinHaraldsson
Postat av: GoForFit
Mums! :)
Trackback