En ledig helg

2015-04-21 21:29:00
Kalas och festligheter Min Dag Skolan
Eftersom jag hade min sista omtenta på torsdagen hade jag en hel helg som jag kunde välja att göra i princip vad jag ville under. Torsdagskvällen såg jag på gratis biofilm och hängde med några av mina fina bØf:are.
Det är för övrigt heeeeelt okej att ha kläder som hänger lite här och där när det precis har varit tentaperiod (eller jag skulle iofs säga att det alltid är okej).
Trots att jag hamnat i säng sent, vaknade jag tidigt och cyklade ner till Avenyn efter att ha ätit frukost (mamma, det är lugnt; cykelbana hela vägen). Alltså, det här vädret! <3<3<3
Hann se att folk köade utanför biblioteket innan det öppnade klockan nio. Tycker det är något fint i det. Och så gick även jag in där och lånade min första bok på Göteborgs stadsbibliotek (alltså på biblioteket, inte någonsin).
Lånade Drömfakulteten eftersom jag skulle lyssna på författarinnan dagen efter, så kände att det var finfint att ha läst minst en bok av henne. Satte mig i solen vid Poseidon. Kan vara en av mina nya favoritplatser att sitta och läsa på (i vart fall tidigt på morgonen/förmiddagen). Det kom människor frågade mig om hjälp (på engelska) med en uppgift om byggnader/statyer omkring Götaplatsen de hade att slutföra denna morgon. De var så måna om att be om ursäkt för att de störde mig och frågade om jag hade tid (ville svara att jag för tillfället hade all tid i världen, men gjorde inte det). Fint och trevligt, tyckte jag och hjälpte dem gärna.
Läste ut boken på samma dag eftersom den var så bra att jag i princip inte kunde slute läsa. Förutom när jag cyklade hem igen, pratade med mamma i telefon eller råkade somna en stund. Men inte när jag lagade lunch (simultanförmåga!).
På lördagen mötte jag upp min allra bästa Wille. Jag var sjukt mycket i tid (det händer ju aldrig annars!).
Vi fikade först och gick sedan till en bokhandel för att klämma på böcker och läsa på deras baksidor. Vi enades om att det ju finns så otroligt mycket som en vill läsa (men så lite tid?)!
Sedan gick vi till biblioteket för att lyssna på Sara Stridsberg prata tillsammans med två psykiatriker (tror jag att de var i vart fall) om hennes nya bok och lite litteratur och världen i övrigt. Det var fint och en och en halvtime gick fort!
Sedan gick vi till en studentpub och åt middag och drack cider/öl i väntan på att ett tjejgäng skulle dyka upp, vilket de gjorde. Vi promenerade efteråt hem till en av tjejerna där vi drack vin och lärde oss dansen till Thomas Stenströms senaste låt, bland annat. Och efter det drog vi till Chalmers för att fira att tentaperioden var över tillsammans med en hel del andra personer. Men jag gick ganska snabbt hem igen, för att orka mig upp på söndagen då det var städdags för lejonparten av sektionens kommittéer.
Så himla gött och välbehövligt att vara ledig, i vart fall! Det här påsklovet behövde i vart fall jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0