Agnes Wold

2015-01-24 22:49:00
Tankar Och Funderingar
Lyssnade på Agnes Wolds vinterprat förut idag (jag ligger litegrann efter i mitt podcast-lyssnande). Jag tror hon kan vara min nya förebild. Hennes arbete går ut på att lära sig mer och få veta om sådant som rör bakterier, immunförsvaret och gener. Allt det där som jag tycker är så himla intressant. Jag skulle också vilja göra det hon gör, veta det hon vet och få nörda ner mig i det som jag tycker är allra mest intressant.
 
Hon kämpar också för att få fram kvinnor inom sin yrkesgrupp men även allmänt. Hon berättar i sitt vinterprat om varför klimakteriet har visat sig vara så bra genom evolutionen att de kvinnor som inte genomgick klimakteriet inte överlevde i samma utsträckning. Vilket ju leder till att vi kvinnor har klimakteriegener och till att mor- och farmödrar är så himla bra som istället för att fokusera på att få fram avkommor istället kan ägna tid och energi till att de avkommor som finns ska må bra. (Vad far- och morfäder gör istället, biologiskt sätt, alltså, vet jag inte. Men säkert något annat viktigt.)
 
Hon pratade även om att de stackars dammtussarna inte är så himla farliga och försökte även få allmänheten att inse att de flesta bakterier inte heller är så himla farliga. Så länge bakterierna inte hamnar på fel ställe (och gör oss sjuka, vilket ju vårt immunförsvar ändå tar hand om) har vi oftast nytta av dem. Och dammtussar innehåller bara baketerier som vi redan har på huden och är därför helt ofarliga. Tänker att det är bra att veta att lite dammiga hörn inte är så himla farligt eller äckligt.
 
Lyssnade ju på hennes sommarprat i somras också, vilket jag även tyckte var minst lika fantastistkt och intressant. Hon är så himla mycket wow för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0