Om demokrati

2015-01-15 15:17:00
Tankar Och Funderingar
Hittade lite intressant läsning om vårt statsskick. Demokrati är det bästa när det kommer till att en ska ha ett samhälle, en nation där allas synpunkter får komma upp till ytan och fås med i debatten. Den är dock inte lika effektiv som diktatur, men desto mer human och vettig.) Det är ju alldeles strålande superbt, om det inte vore så att de flesta partierna istället, i jakt på att få röster, väljer att kompromissa något så hejdlöst att det inte finns mycket kvar av grundidéerna. Alltså gå till val på sådant som en tror att majoriteten vill, istället för det som var ursprungstanken med partiet. Det är tyvärr därför det har gått så bra för SD, eftersom då de är så himla långt ut på högerkanten, är de i stort sett enda alternativet för de som inte vill rösta på ett alternativ i mitten.
 
Sedan finns det även olika definitioner på vad som bör ske inom demokrati-ramen. Vad som egentligen är demokratiskt och odemokratiskt. Om hela befolkning röstar för ojämställdhet och rasism är det ju demokratiskt, men inte humant eller vettigt.
 
Läs mer här, vettja.
 
"Demokrati, som vi ser det, är att alla får en röst, att allas röster är lika mycket värda och att det som flest röstar på får driva igenom flest saker. [...] I dag finns det fler kvinnor än män i Sverige. Tänk om de skulle rösta för att begränsa mäns rättigheter. Det skulle väl vara demokratiskt eftersom alla fått delta i röstningen?
Det finns i dag partier som vill inskränka rättigheterna för vissa grupper i samhället, vilket i sig är en odemokratisk handling. Men eftersom partierna är inröstade till riksdagen så anses det inte längre vara inskränkande utan tvärtom – demokratiskt."
 
 (1. Om det nu finns fler kvinnor än män i Sverige, varför behandlas vi som en minoritet? Varför märks det inte? Varför är vi inte mer representerade?
2. Tänker att jag borde ha skrivit något kritiskt, några fler egna tankar. Skyller på att jag har tentavecka och idag fick sådan huvudvärk av allt pluggande (eller vad det nu beror på). Men ville dela  länken för jag fann den intressant.)

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0