My place

2015-09-08 09:05:00
Allmänt Konsumtion Min Dag
Nu har jag bott i över ett år i min lägenhet (vilket mamma så fint påminde mig om med ett sms)! Så jag tänkte vi kunde ta en liten rundtur (bokstavligt talat), häng på!
I början var det för övrigt lite spartanskt. Prioriterade att få hit min säng och en lampa (så att jag kunde se något) och inte alls att bädda min säng (dock har inte så mycket förändrats där).
Hade flyttkartonger som bord i några dagar och fick till sist hit en soffa också. Men nu är det möblerat! Det enda jag fortfarande saknar är en balkong. Och två ramar till två målningar jag fått av Wille.
När en kommer in från trapphuset möts en av den här långa hallen/transportsträckan och Döden-tavlan längst bort (som jag nu ser hänger snett, rackarns!). Till vänster är det garderober och till höger dörren in till badrummet. Har en torkställning i taket (blev himla nöjd när jag hittade en i stål så jag slipper plast) istället för en taklampa och en ihopfällbar stol (under tavlan) som jag har kläder på när ingen annan än jag är här.
Döden-tavlan funkar lite som min enda helkroppsspegel och är en av de saker jag tycker mest om i mitt hem. Något jag skulle vilja rädda om det börjar brinna (utöver dator och mina andra tavlor och så).
Till höger efter hallen står min säng, ett nattduksbord och min tvättkorg. Har haft många idéer om att måla eller tapetsera det där nattduksbordet men det har bara aldrig blivit av.
Vid sängens fotända finns ett fönster och mitt notställ. Samt min rävtavla som en bara skymtar ramen av till höger. Har tänkt att jag vill ha en låg träbänk längs med kortsidan, men har inte hittat något som passar än.
Om vi vänder nittio grader från förra bilden ser en mitt skrivbord, vardagsrumsfönstrena (som jag kallar dem för att göra skillnad på mina fönster) och soffan.
Till höger om soffan finns min bokhylla. Börjar nog dock redan krisa med plats (har ju ännu fler böcker kvar hemma hos mamma och pappa), mest pga kurslitteratur. På soffbordet (som egentligen är någon slags tv-bänk) finns serieböcker och min ekorrlampa vid namn Kurre.
I fönstret finns mitt apelsinträd, diverse ätbara växter då och då, min ugglelykta, iittala-skålar och rävtavla no 2 som Wille har målat. Apelsinträdet har ju dock växt till sig sedan det här kortet togs någon gång i vintras.
Om en sitter och göttar sig i soffan ser en köket med vask och mikro och fler garderober. De vita stolarna mot väggen har jag egentligen en undangömningsplats för, men orkar aldrig flytta tillbaka dem.
I köksfönstret har jag mitt andra apelsinträd, och två vinflaskor som jag fick av mina undulater när jag fyllde 22 år. Jag använder flaskorna mest som ljusstakar nu när vinet är uppdrucket.
Och vid köket är en också tillbaka till ingången, hatthyllan och mina skor.
Badrummet ser ut såhär och det finns väl inte så mycket mer att säga om det, egentligen. På pallen på golvet har jag oftast olika krämer så jag lätt kan komma åt dem när jag har duschat och på avställningsbordet finns olika hårverktyg och prdouktförråd.
Det var det hela! Precis bredvid dörren har jag små hyllor med sådant som jag kan behöva precis innan jag sticker ut igenom dörren så som solglasögon, läppstift, handkräm och reflexer.
Hej då och välkommen åter!

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0