Artscience museum i Singapore

2016-08-09 15:41:52
Resor
Lördag i Singapore och vi vaknade upp i våra sängar i Carries lägenhet. Vi blev bjudna på frukost, och Carrie hade lyckats komma på att någon slags risgrynsgröt med ägg i kan ju jag äta! Supernice.
 
Vi tog oss in till Marina Bay (sa ju att detta skulle bli vår favvoplats, hängde ju här minst en gång om dagen) och posade lite bara för att varför inte.
 
Björktlinne, ananasshorts och nyköpta glasögon. Plus gladiatorsandaler, och uppsatt frisyr pga nytvättat hår.
 
Vi tog oss bort till förmiddagens mål: Artscience museum. Ett museum som kopplar ihop konst med teknik lät ju absolut som något som skulle passa oss som handen i handsken.
 
Men först en toaselfie eller två. Mucho importante.
 
Fanns så mycket roligt att kolla på för två som gillar teknik och konst. Exempelvis låg vi på saccosäckar och tittade på en film om hur havsnivån stiger i och med ökad växthuseffekt. På Big Data-utställningen blev Annie klasificerad som en man, mest troligt för att hon hade keps. Bra och roliga utställning, så tipstips!
 
Efter att ha käkat egenkomponerad sallad från en affär, gick vi till sista utställningen som handlade om ädelstenar. Först tyckte vi inte det var jätteintressant och gick mest runt och bara "jaha":ade. Men efter att ha sett en film om alla de människor som är med i när ett sådant här smycke tillverkas, och hur, blev vi mer intresserade och kunde gå och fundera på hur just ett visst smycke tillverkats.
 
En annan rolig grej vi tänkte på är att det kemister kallar för förorenat och smutsigt är sådant juvelerare tycker är finfint. Det är "smuts och föroreningar" som ger stenarna dess färg, nämligen. Lite spår av magnesium och vips blir det grönt osv.
 
När vi kulturat oss färdigt tog vi en hiss upp till 56:e våningen (efter att ha betalat, ofc) för att hänga på Skypark och beundra utsikten. Plus köpa varsin Singapore Sling som var starkare än vad vi trodde ... Men mer om det nästa gång! Fortsättning följer ...
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Så härliga bilder!! :)

Svar: Tack! :)
ElinHaraldsson

2016-08-09 @ 16:02:17
URL: http://https://sarasekonomi.wordpress.com

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0