Kuala Lumpur hittills - dans, poolhäng, park, och inköp av böcker

2016-08-23 12:45:10
Resor
Jag och Annie hänger några sista dagar i Kuala Lumpur innan vi åker hem till Sverige. Vi bor på hotell där vi har utsikt över bar- och dansgatan vad det verkar. Passade såklart på att ta kort innan vi tog in väskorna och "började stöka ner". I vilket fall, här kommer en redogörelse för vad vi har hittat på hittills:
 
Käkat nachos/pizza och druckit drinkar på hotellets restaurang Hubba hubba. Druckit vin på rummet; det smakade dock skumt när det inte var kylt (men det är kirrat nu, alla kan vara lugna). Suttit på en bar och nästan varit de enda kvinnorna där. Fått med en indisk man till ett dansställe där vi visade var skåpet kan stå (= jag dansade som aldrig förr och vaknade upp med träningsvärk i ryggen + nacken).
 
Simmat några vändor i hotellpoolen. Läst bok vid kanten. Somnat i solstolen. Fått huvudvärk pga glömt dricka tillräckligt med vatten. Sprungit några kilometer på gymmet. Lyft vikter och gjort knäböj (Annie).
 
Vandrat runt på gator, har ännu inte tagit oss runt med kollektivtrafik eller taxi (tycker lite heja oss över det, promenera är nice).
 
Ätit lunch i stadsparken och sett Petrina towers på håll. Hittat glutenfria kex och större ostutbud än vi sett på länge (tror vi helt klart kommer överleva i denna stad).
 
Gått runt i olika köpcentran som vi råkat stöta på, mest för att det är kyligare därinne och svetten rinner längs våra ryggar när vi går omkring utomhus. Handlat smycken och böcker (se längre ner).
 
Tittat på en liten fontänshow medan vi åt fruktsallad, och studerade regnbågar och hur munstyckena var utformade för att vattnet skulle göra som det var tänkt (ingenjörer tänker).
 
Då och då degat lite på rummet och läst bloggar eller bara snackat med folk därhemma. Vår säng är gudaskön så det är ibland lite svårt att lämna den (sitter exempelvis i detta nu i den). Och här är ju pangbruden som jag hänger med!
 
Som sagt, strosat omkring i affärer. Köpt Totoro-pussel (108 bitar ♥), Fantastic beasts & where to find them (vill läsa denna nu, men har en annan bok att läsa klart först), och runda silverörhängen som jag burit sedan jag köpte dem.
 
Ätit på vegetarisk restaurang och blivit proppmätta.
 
Spontanat och gått till ett "Escape room"-ställe i närheten av det vegetariska stället. Vi blev inlåsta i en fängelsecell med handklovar och skulle med hjälp av ledtrådar ta oss ut därifrån (det gick okej tills vi stötte på kassaskåpet i slutet som typ var omöjligt att få upp trots att vi hade den rätta koden). Killen som guidade oss var för övrigt också biotekniker och skulle plugga på Harvard och ville få jobba hos NASA (som hans farfar och pappa gjort fast inom olika fält) i framtiden. Wow.
 
Så vi har det ganska bra och vi har inte tröttnat på varandra alltför mycket än. På bilden ovan är för övrigt vårt hotell (Invito) bredvid KL Tower. Japps, nu är det snart middagsdags. Kanske att det blir tapas och/eller vin idag istället. Puss hej!
Har ni tips på vad vi kan hitta på: säg till! Vi strövar mest omkring och stöter på saker som verkar nice att göra, men tar emot alla tips vi kan få. Stannar här i några dagar till, nämligen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0