Sista kvällen på Karimunjawa

2016-08-19 13:37:00
Resor - Indonesien
Lördageftermiddag och vi lämnade ön med vit strand och klart hav. Och japp, vi hade blivit ganska så röda i ansiktet och ganska trötta i kroppen. Annars var det finfint.
 
Vi tog oss till en ö där de odlade koraller, fiskar och humrar. Gillar att det även på denna bild går att se hur trötta, varma, och solbrända i ansiktet vi var.
 
Upp på båten igen för att snorkla en sista gång.
 
På det här stället hade de ställt ut odlade korallerna, för att försöka bevara det hela.
 
Har alltid trott att jag är rätt smidig under vattnet, men verkar inte som att jag kan förmedla min smidighet på bild, haha.
 
Vi tog några sista bilder under vattnet (trianglen är på mig, Annie och en av de indonesiska tjejerna) och sedan fick det vara nog. Så vi åkte tillbaka till hamnen och mötte solnedgången. Solnedgångsbilden (och alla under-vatten-bilderna) är tagna av en av våra fotografer, för övrigt. Så jag tar bara credd för snygg redigering. ;)
EDIT: triangel-bilden är visst på mig, Annie och Vita från den första
 
Tillbaka på homestay:et hade vi lite fri lek, vilket innebar bland annat läsa bok, se på koreansk serie, duscha eller ta en minitupplur.
 
När vi blev hungriga gav vi oss iväg till "town square" där det var matmarknad. Köpte lite här och lite där. Blev dock mest majs i olika former eftersom jag ju är vegetarian och glutenintolerant.
 
Vi avslutade med glass som gjordes på beställning och framför ens ögon på någon slags kylplatta. Under tiden vi väntade (det var väldigt lång kö), diskuterade vi kulturer, politik och olika nyheter. Sedan gick vi hem och i princip däckade. Dagen efter åkte vi tillbaka till Yogyakarta, men då tog jag inga bilder (mestadels för att jag var ledsen för att jag antagligen fått i mig lite gluten och behövde få i mig näring och så). Sådär, det var vår vistelse på Karimunjawa!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0