When I fell in love with Singapore

2016-08-02 10:52:00
Resor
Jag och Annie spenderade 4 dagar och 3 nätter i Singapore förra veckan. Vi landade och möttes av pangvänliga människor som kunde tänka sig att betala vår första bussresa eftersom vi inte hade hunnit få växel, av raka led och tydliga skyltar. Plus lite regn. Var ändå så himla glada och jag började bli kär. ♥
 
Vi tog oss hem till Carrie som vi bodde hos (via airbnb om ni undrar) och från lägenheten på tionde våningen hade vi denna utsikten över en amerikansk skola. Gillar att bo hemma hos folk i nya städer, så att en får specialtips och/eller bara får se hur en vardag är hos en familj och hur det ser ut i hemmen.
 
I vilket fall, vi tog oss till Orchard road efter att ha fått guidning av Carrie och ätit billig mat i lägenhetsområdet.
 
Här är Annie! Solig.
 
Fastän vi bara hade hunnit vara i Singapore några timmar, hade jag hunnit bli störtförälskad. Den här staden tog mig med storm. Kanske för att vi varit i Jogja där det såklart är mer indonesisk kultur, och att  Singapore blev en mer direkt västerländsk kontrast till det. När jag har tänkt på det så känns det lite som att Singapore är mig själv fast i stadsform. Det finns miljötänk (folk sorterar och åker kollektivtrafik), mycket natur och träd (över-överallt), mycket teknik (känns som en framtidsstad), ordentliga skyltar till allt och folk står i led och väntar på sin tur (lite ordning och reda). Det skulle bara varit lite mer fria djur (här finns bland annat världens största zoo, och dit gick vi såklart inte) och alla skulle ha ätit glutenfritt och vegetariskt (även om det var lättare at få tag i här än i Jogja).
 
Det här var ett av jag vet inte hur många inlägg om Singapore, men nästa gång får ni följa med på när vi hängde vid Marina Bay (och som blev typ vår favvoplats) och såg gratis ljusshown. Klart slut för denna gång.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0