Dagen vi var i Ubud och vandrade i naturreservat och badade i vattenfall, samt hade träningskläder på oss hela dagen

2016-07-05 16:53:00
Denna tisdag på Bali fick vi skjuts av kanske balis bästa och härligaste chaufför (efter att ha fått tips av en av Annies kompisar), Iann. Han körde oss till Ubud, en stad i ungefär mitten av Bali. Han var hindu och balines så vi ställde såklart tusen frågor om ungefär allt. Känner mig som en svamp som bara suger åt mig kunskap. Och som en fyraåring som ställer hundra "varför då?". Älskar't.
 
I vilket fall så blev första stoppet Yoga Barn där vi utförde yin yoga i en och en halv timme. Ungefär vad vi behöver tror jag. Plus att jag höll på att somna på slutet så var helt groggy/nyvaken i kanske en timma efteråt och kände mig väldigt avslappnad och långsam.
 
Det var även såhär fint utanför yogarummet. Sedan fick vår chaufför det roliga nöjet att försöka hitta en restaurang som jag och Annie kunde äta lunch på. Han sa att han aldrig tidigare hade behövt hitta en restaurang åt personer med sådana specialkoster som vi. Jag var dessutom den första europeiska vegetarianen han träffat så det ville han prata om en stund. Fint.
 
Han lyckades till sist hitta KAFE åt oss, vilket tydligen var sammankopplat med Yoga Barn, fast på håll. Mycket var vegetariskt och ekologiskt vilket ju får guldstjärna i kanten av mig. (Fanna dessutom glutenfritt pitabröd!)
 
Efter att ha käkat upp körde han oss vidare till Monkey forest, ett naturreservat och en helig plats för hinduer. Men turister får lov att gå runt här mot en liten avgift. Och precis som det låter finns det en hel del apor här som springer omkring och sitter där de behagar.
 
Såklart fanns det en hel del tempel här. Jag bad Annie ta en turistbild på mig, och det här blev, tro det eller ej, bästa bilden på mig. Här ses i vart fall mina talanger för att bända handflatorna bakåt ... Och att vi gick runt i träningskläder i princip hela dagen (så bra beslut).
 
Kändes lite som att gå runt i djungelboken. Så sjukt fint överallt. Har för övrigt lite svårt för turistattraktioner som innefattar djur av något slag (i de sämsta fallen behandlas inte djuren så bra ...) så jag kollade upp det här stället ordentligt innan, så det är en bra och fin skog. Dock går det att köpa bananer som en kan ge till aporna så att dessa "förhoppningsvis" klättrar på dig, och/men vissa turister kan tyvärr inte läsa skyltar vilket irriterar mig (exempelvis: gå inte nära bäbisapor för mammorna kan bli aggresiva. Såklart står folk en meter ifrån och ska ta kort medan mamman visar täderna och försöker gå därifrån). Men annars var det en fin och magisk upplevelse.
 
Som sagt; mycket fint att ta in.
 
Näst sista stoppet för dagen blev risterasser (efter att ha förklarat för vår chaufför att djur i bur helst undviks, och därför ströks dricka Kopi Luwak; kaffe gjort på kaffebönor som bajsats ut från palmmårdar). Tegalalang heter detta stället för övrigt.
 
Hade med mig den här glada tanten, aka Annie. (Tant pga det var jobbigt att gå upp och ner och hit och dit. Haha, vi behöver träna om vi ska kunna bestiga en vulkan i augusti.)
 
Det var också rätt magiskt. Saker jag lärt mig idag: den här terassen ger flera, flera ton per skörd. En indonesisk familj på tre personer kan lätt (typ) äta fem kilogram ris per vecka. Slutsats: Inte konstigt att det bara säljs stor-storpack ris i affärerna.
 
Sista naturupplevelsen för dagen blev vattenfallet Tegenungan. Även här fick våra lår- och rumpmuskler jobba för att ta oss dit och tillbaka.
 
Men det var det värt. Mycket fuktigt och vattnet var kallt. Här skulle en kunna hänga en riktigt varm dag, alltså.
 
Bildbevis på att vi badade. Annie i blått. Även detta är lite av en helig plats, och det fanns både små, heliga vattendrag och tempel runtomkring.
 
Tummen på väg upp! När jag hade fått äta glass, Annie bytt om och solen gått ner, körde Iann hem oss till vandrarhemmet. På vägen lärde han oss bra och användbara fraser på indonesiska. Så som saker vi kan ropa tillbaka när killar på gatan ropar åt oss att vi är vackra eller så. Ska pröva imorgon!
Klart slut med tisdag på Bali.
 

Kommentarer
Postat av: Annika L

Det är två väldigt aktiva och äventyrliga tanter tycker jag😜
Verkar ju ha det helt underbart! Och så mycket kvar att se!
Tack för att du skriver så bra! Mitt sinne färdas till Indonesien varje gång jag läser era bloggar och det är min nya eftermiddagsrutin! Kram

2016-07-05 @ 17:00:57

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0