24 timmars-reaktionen

2016-06-22 10:35:00
Resor - Indonesien
Igår tillbringade vi i princip hela dagen i labbet. Anlände strax innan åtta, satte igång reaktionen en timma senare, och cyklade hem 12 timmar senare. Egentligen skulle jag ha tagit ett prov mitt i natten, men det struntade vi i. Prioriterade sömn i våra sängar istället för i labbet.
 
Här är alltså min reaktor som skulle ge järnet i 24 timmar. Eller snarare röra runt och se till att hålla temperaturen. Så ser enzymerna till att det blir mono- och diglycerider av triglyceriden (olika fettsyror). Jajemän och heja, heja.
 
Annie diskade. Kommer vara bäst på att diska för hand när hon (vi) kommer hem. Kan ju typ slänga ut diskmaskinen!
 
Inne i labbrummet har Henri skrivit detta på en whiteboard-tavla. Han tyckte det passade in på oss. Skönt att vi har lyckats lura någon ändå (typ skojar).
 
Vi käkade pannkakor med frukt till lunch och precis som ungefär varje dag fick vi kommentaren om att vi äter så nyttigt (you're so healthy). Vi håller dock inte riktigt med, menmen.
 
Ungefär varannan timme tog vi ut max en milliliter från våra prover för att kunna analysera hur mycket produkt som hade bildats.
 
Då behövs ju hela labbklädseln på (egentligen inte, men för säkerhets skull och för att det ska se bra ut utifrån, hehe). Annie går ju runt och hostar och snörvlar, så hon får ha på sig munskydd så att inte vi andra också blir nedsmittade. Flera gånger blev hon för övrigt blivit tillfrågad om att gå till doktorn (alla har fått för sig att hon har influensan). Men Annie, hon är en riktig viking och tar sig tappert igenom en hederlig förkylning utan någon läkares hjälp/inblandning. Heja!
 
Efter ett tag kände vi för att sträcka på benen och få lite sol på armarna, så vi gick ut och tog en lite längre promenad. Köpte godis och så för att vi skulle klara oss till klockan nio.
 
Gillar ändå krocken med Henris ord på tavlan, och Annie som sitter och kollar instagram. Hard working women, jajemän.
 
Vid klockan 15 blev det som vanligt dags för mellanmål. Viktigt att få i sig mycket C-vitamin så att immun-försvaret kan jobba med hela artelleriet!
 
Hallå från ganska nöjd tjej ändå (dock med antagligen gluten cirkulerande i kroppen, ej bra och drar ner humöret ibland).
 
Annie provade att göra en likadan hälsning. Så hallå från Annie med! Rätt så nöjd tjej det här med, trots snörvel och hostattacker. Samt ibland ostruktur i kaoset (vet inte alltid vad vi ska göra eller hur lång tid saker ska ta).
 
Framåt kvällen hjälpte Santi och Vita oss att beställa mat från en take away-restaurang. Beställde nasi goreng med stekt ägg ovanpå. Vi hade dock alla missat att det gömde sig kyckling i riset under ägget. ): Men jag lyckades få i mig middag genom att vi bytte runt lite.
 
Annie käkade någon ris med (lite) biff-historia. Sedan diskuterade vi politik, utbildning och högtider (främst midsommar). Mycket bra gött snack! Har kommit fram till att Sverige är ändå rätt fint i och med att alla som vill får utbilda sig, oavsett bakgrund och ålder.
 
Sedan blev det äntligen dags för sista provtagningen och sedan cykla hem i mörkret (vi har reflexer och ljus så alla föräldrar kan vara lugna i båten). Nu känns det som att vi verkligen är igång!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0