Annies födelsedag!

2016-06-30 15:40:00
Resor - Indonesien
Vi har landat på Bali! Det är dock kväll och vi har hittills bara gett oss ut för att skaffa vuxenmiddag (aka chips, godis och glass) och sett till att ansluta till wifi. Men imorgon ska vi upptäcka framförallt stranden. Därför får ni kika på hur Annies födelsedag (och min onsdag var). Håll i hatten!
 
Började med att jag gick ner och stekte ägg efter att ha lurat i Annie att jag skulle somna om en stund så att vi kunde äta frukost senare.
 
Gav ju Annie en något spartansk frukost på sängen. Men Annie var lika lycklig för det (mest för att det bara var hennes födelsedag överlag, men ändå.)
 
Sedan tog vi oss in till skolan för att vi hade lite att fixa med, sådär dagen innan vår semester på Bali skulle börja. Vi försöker lära dem att säga det viktiga och mycket användbara ordet gött, så skrev upp det på tavlan ovanför Henris fina ord.
 
Om en bara ser den här bilden skulle en kunna tro att Annie gör finfina drinka "på jobbet". Så är tyvärr ej fallet; innehållet i bägarna är ej drickbart. Mer bara estetiskt fint.
 
Vi har en loggbok som vi borde fylla i efter varje dag i labbet. Det glöms dock ofta bort, men just denna dag var vi duktiga!
 
Sedan gick vi ut på en lite längre promenad och passade på att ta födelsedagsselfie med palmer som bakgrund. Fint skare va!
 
När vi kom tillbaka hade tjejerna i labbet fixat med överraskning till Annie. Sjöng och bjöd på bakelser.
 
De hade satt ljus i för att efterlikna tårta. Och de hade verkligen sökt med ljus och lykta för att hitta bakelser som var fria från laktos, gluten, banan, och nötter. Alltså, finns ju inte ord för hur fint. ♥♥♥
 
I Indonesien skakar en mycket hand istället för att kramas har vi kommit fram till. Så det var många grattis-på-födelsedagen-handskakningar, som här ifrån Henri. (Tog kortet i ett lite dumt ögonblick, hon var inte så halvignorant som hon ser ut.)
 
Dessa små runda goingar som kallas för klepon blev våra favoriter. De är gjorda på rismjöl och innehåller någon slags flytande smet, så det händer liksom grejer i munnen när en äter dem. Goda i vilket fall!
 
Fanns också en sådan här kaka med majs. Den var helt okej, minns dock inte vad den heter. (What's the name of this cake?) Men som sagt, så himla fin gest. Både jag och Annie blev väldigt rörda och så grymt tacksamma över att vi fått lära känna dessa fina personer.
 
Efter att ha legat i matkoma ett slag, cyklade vi hem från Universitet för sista gången på två veckor!
 
Annie kände av regndroppar och drog på sig regnponchon. Lika bra att vara förberedd! Sedan låg vi och degade/vilade tills vi magarna våra ville ha mat.
 
Då gick vi till de Kedhil och käkade. Kändes som att sitta i en trädgård. Säger ju att de har så många fina restauranger här. Plus i kanten för att servitören pratade väldigt bra engelska och var social.
 
Jag fick sallad med potatis och andra goda grönsaker, plus god dressing. Och så drack vi mojitos (virgin ofc) till. Väldigt gott.
 
Och här är det glada födelsedagsbarnet i egen hög person! När middagen var uppkäkad gick vi och köpte glass som smälte i handen (som det enligt Annie var som det ska på hennes födelsedag) och en kortlek så vi kunde sitta i min säng och spela kort. Och så var det i princip men den födelsedagen!
 

Kommentarer
Postat av: josephine Asplund

Hoppas du får en fin kväll! Kram<3

2016-06-30 @ 17:02:45
URL: http://josephineslifee.blogg.se/

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0