Brunch, svett, vegetarisk restaurang och två som inte mådde så bra

2016-06-20 16:45:21
Resor - Indonesien
I söndags tog vi lång sovmorgon och gick helt enkelt upp när vi vaknade. Så skönt och ungefär precis vad vi behövde efter den här veckan. God morgon från spegeln i mitt rum.
 
Vi hade köpt rismjöl och gjorde pannkakor till brunch. (Var försent för att äta frukost; jag hade ju dock ätit en minifrukost innan pga måste ju äta något när jag vaknar).
 
Känns säkert och bra när äggen är salmonellfria!
 
Men vi stekte pannkakorna lite extra ändå, bara för att vara på den säkra sidan ... Blev en hel hög och jag har nog aldrig stekt så många pannkakor på en och samma gång.
 
Vi åt dem med vit choklad, vattenmelon och papaya. Och drack någon specialdryck till som jag tyckte smakade som päronjuice, fast ändå inte.
 
Nomnomnom. Ordentliga och långa frukostar är ju kanske det bästa.
 
När pannkakorna låg i magen och vi hade diskat gav vi oss av och promenerade till Universitetet.
 
Fast först gå och köpa choklad. Så bra när kassörska säger något på indonesiska (förstår ännu inte språket) och kommer sedan tillbaka med en till kaka och bara "3 for 2, one gratis".
 
Jag hade inget att göra i labbet denna dag, så fotade Annie när hon grejade med sin anjon exchange.
 
Säger ju att vi har det varmt och skönt i labbet. Minst sagt. (Svett <3.)
När Annie var klar bokade vi taxi (med appen "say taxi", en av de bästa apparna vi har!) och åkte ner till turistområdena där ungefär alla talar engelska.
 
Vi skulle käka middag här, på Milas. Det är vegetariskt och lagar mat på ekologiska och närodlade råvaror. Samt håller på med andra bra saker, som att utbilda gatubarn. Annie sa att det här låter absolut som ett ställe för mig. Jarå!
 
En sitter i små bambuhyddor, på golvet och mitt ute i trädgården. Mycket lugn och avslappnad atmosfär. Kände hur mina axlar åkte långt ner.
 
Kanske en lite knäpp grej, men tyckte väldigt mycket om vattenglasen, mycket fina. Vi fick alltså ett glas vatten i väntan på maten.
 
Så kom maten in till slut. Det var så fantastiskt att bara leta efter glutenfria och nötfria maträtter, istället för att dessutom behöva hitta något vegetariskt. Jag åt i vart fall nasi goreng med ost, omelett och spenat. Annie käkade majs/tempe-burgare.
 
Jag kan nu lägga till papayajuice till min lista över druckna juicer i Indonesien. Annie drack ingefärate eftersom hon var förkyld.
 
Kunde ha suttit här hela natten. Om vi hade haft med oss lite myggmedel, kanske (fanns dock att köpa där).
 
Det var så himla mysigt så glömde flera gånger av att vi var på en restaurang. Och här kommer Annie trippandes på bron gjord av bambu.
 
Vi beställde in efterrätt för att lyxa till det lite. Jag tog chokladglass och käkade upp allt ganska fort. Märkte dock efter ett tag att det mest troligt var nötter i, och fick en mildare allergisk reaktion. Men ville snabbt därifrån så Annie var gullig och åt upp sin efterrät, sedan åkte vi hem efter att jag fått i mig mjölk.
 
Märkte dessutom att jag nog fått i mig gluten eller något annat kroppen inte gillar och fick världens magont. Fick till och med ta en alvedon (vilket jag bara tar i nödfall). Så vi gick och lade oss och låg i varsin säng och mådde inte så bra. Idag mår jag bättre (men har lyckats få i mig nötter i dag igen ...) och tror/hoppas Annie är på bättringsvägen. Klart slut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0