Första hemlagade maten, läsa artiklar och fredagsmys

2016-06-11 04:48:06
Resor - Indonesien
Vi har lagat mat hemma för första gången! Eftersom det är Ramadan är de flesta lunchställen stängda så vi måste göra lunchlådor att ta med oss till skolan.
 
Jag såg till att vattnet blev kokat och Annie fick ansvaret för att skära allt i bitar. Bra uppdelat, hehe.
 
Risnudlar med silkestofu, majs och salladslök. Inte det sämsta jag har ätit, men vi saknade någon form av sås eller i vart fall kryddor. Men inte illa för att vara första middagen hemma, skulle jag säga.
 
Jag har grönska som utsikt från mitt rum/min balkong (som vi fortfarande ej använt). Nedanför ligger dock en gata och då och då kör en moped förbi som spelar någon låt, tänk typ glassbilen fast med någon kvinna som sjunger.
 
Igår (fredags) var det här vår frukost. Det är det iofs de flesta dagar. Ett glas sojamjölk, dadlar, apelsin (de var dock väldigt dyra), ägg och macka med ost. Får tänja lite på mina principer härnere vad gäller mat; ekologiska ägg finns nog tyvärr inte här ... Men sojamjölk är ändå en bra grej som jag tänker får väga upp!
 
Vi cyklade sedan till Universitetet igen och fick rätt ut med vår handledare om vad vi ska göra. Fick hyfsat mycket ordning på vår skuta, så att säga, och några studenter som gjort samma sak har varit snälla och hjälpsamma. Jag har fått åtta artiklar jag ska läsa nu i helgen och så ska vi diskutera metoder på måndag. Känns något bättre nu.
 
Lunchdags! Både jag och Annie såg lyckliga ut över att få mat i magen. Vi äter i vårt lilla rum eftersom det är okej med de andra studenterna som fastar (eller de flesta i vart fall). Vi passade dock på medan de var på bön.
 
Efter lunch höll både jag och Annie på att somna så vi bestämde oss för att sätta oss utomhus och läsa artiklar. Det är inte särskilt svalare i skuggan än i solen men bättre om en vill undvika solsting (vilket jag dock igår trodde att jag fått en mildare släng av, så jag håller extra koll på mitt vattenintag och ska börja använda min hatt mer).
 
Det är ju ändå himla vackert. Plus har hittat återvinnings-soptunnor! Min lycka var mycket stor när vi fann dem och lyckades översätta vad som ska slängas var. Woop.
Sedan åkte vi hem och sov. Standard. (Eller Annie läste ut bok, jag sov.)
 
På fredagskvällen gick vi till ett sushiställe och lyckades få vegetarisk sushi! Yes. Dock oklart om den ena sushi-sorten var glutenfri, men åt bara en in case of.
 
Och här är Annie med finfin tröja på. Jag tog för övrigt en milkshake som inte passade jättebra till maten, men var ungefär precis vad jag behövde just då.
 
När sushin låg i magen köpte vi hem göttigt och hade fredagsmys. Vilket innebär äta/dricka detta på bilden och se på Beyoncés film Lemonade. Men en först besvikelse: de flesta chips här inntehåller vete i någon form. Vet ej hur jag ska öveleva detta ... Fanns endast bbq-chips och några mycket söta, lila chips.
Idag är det i vart fall lördag och vi ska våga oss lite längre bort från där vi bor. Spääännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0