I kvarteren där vi bor

2016-06-07 16:37:00
Resor - Indonesien
På vår lediga dag har vi vågat oss ut och upptäcka området kring där vi bor. Vårt första mission strax innan lunch var att hitta en mataffär. Hade hittills levt på riskakor och russin, ungefär.
 
På vägen dit hittade vi Universitetet vi ska hänga på. Eller i vart fall en del av det. Det ska tydligen vara superstort och vi ska få tillgång till cyklar så att vi kan färdas över campus.
 
Och ja, både jag och Annie köpte Chalmers-t-shirtar innan vi lämnade Sverige för att det är kul. Den kom väl till pass idag! Vi går i t-shirts och långbyxor för att efterhärma lokalbefolkningen (och kanske även ett smart sätt att slippa bränna oss allt för mycket).
 
Vi funderar på att någon gång ta tag i, och våga, hyra moped. Vår taktik är dock att först studera hur de andra kör på håll, för att sedan kanske kunna tillämpa det i praktiken.
 
Till slut fick vi i vart fall handlat! Köpte 4 liter av något vi trodde var vatten, men som sedan när vi kom hem visade sig vara något med socker i. Bättre än att behöva vara törstig, dock.
 
Här är huset vi bor i. Vi har en balkong men vi har märkt att det egentligen är för varmt för att vara utomhus när solen skiner, så den har vi ännu inte använt.
 
Det är ju ramadan just nu, och då visar en bäst hänsyn genom att inte äta och dricka framför folk. Därför hade vi picknick inne på mitt rum och åt brunch. Vatten, någon mungobönjuice (smakade sådär men vi hoppas på att den gör sig bättre kall!), och någon aloe vera/kokos-vatten fast i burk och med sked. Dadlarna åt vi inte. Plus lite riskakor och sesamkakor. Stadigt och mycket sockrigt.
 
Framåt kvällen gick vi och åt på restaurang. Blev så glada över att få äta ordentlig måltid på kanske två-tre dygn. Jag åt sallad med tonfisk (har höga förväntningar på mitt immunförsvar nu så att jag inte blir dålig) och Annie åt någon stekt-ris-med-lamm-historia.
 
Drack vattenmelonjuice som var superbt gott. (Det grumliga bredvid är faktiskt rent vatten, bara dåligt ljus.) Vi var på Pastrey, för övrigt.
 
Och bara för att "lyxa till" det och allt (i och med första ordentliga måltiden) beställde vi efterrätt. Annie tog pannacotta.
 
Och jag tog två skopor glass (som för övrigt kostade 25 000). Det var gött. Imorgon ska vi få hänga på Universitetet och det ska bli spännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0