Lördag i Yogyakarta; svett, kaffe och åh, så mycket glutenfritt

2016-06-12 12:56:00
Resor - Indonesien
Igår, lördag, tog vi en välbehövlig sovmorgon. Så skönt att vakna av sig själv och inte alarm! Efter frukost lämnade vi huset vi bor i och gick en lång promenad i solen (med hatt och t-shirt på). På bilden ses utsikten vi har då vi tar på oss skorna.
 
Till slut hamnade vi vid Jogja City Mall (igen) som har den här fina och pyntade gångvägen från vägen upp till köpcentrumet. Här var vi supersvettiga, kan tilläggas.
 
Så vi ville hitta nya t-shirtar att byta om till. Så här är jag i ett provrum, hej, hej. Jag hittade en blå, fin tröja och Annie en annan.
 
Vi prokastinerade lite med att åka upp och ner bland våningarna och kika runt. Egentligen skulle vi läsa artiklar för att få reda på mer om vad vi ska göra i labbet ... Meneh det finns ju annat att titta på!
 
Som det här stället som vi hittade! En spelhall med allt från en karusell till dance-off. Och några fotoautomater. Här tänker vi att vi ska hänga när vi börjat få en massa mynt som vi inte vet vad vi ska göra av med.
 
Och så måste vi ju äta lunch innan vi kan börja läsa! Vi gick till Solaria och beställde in avokadojuice. (Den var grönare i verkligheten.)
 
Smakade mycket avokado, nästan lite för mycket då det var svårt att dricka upp allt på en gång. Men det gick ner och det var nog bra att få i sig de nyttigheterna för oss. :)
 
Vi käkade detta. Jag något vegetariskt och Annie något med kyckling. Om det var glutenfritt är dock en annan femma. Har kommit på att de nog har soya i mycket här, vilket det oftast är vete i ... Tänker att magen nog snart kommer att börja protestera mot den här kosthållningen.
 
Sedan gick vi till Starbucks för att sätta oss och faktiskt läsa artiklar. Annie fick dricka kaffe och var mycket nöjd över detta. Vi hade hört att det skulle vara bra wifi här, men det höll inte min surfplatta med om så därför blev det tyvärr inte mycket artikelläsande gjort för min del.
 
Försökte istället lyssna på podcast, men det var en del ljud överallt så det var ganska svårt. Efter ett tag bestämde vi oss för att gå och titta på eventet som var en del av orsaken till den ökade ljudvolymen. Det visade sig att det var ungdomar som dansade folkdans och samlade in pengar för att åka och tävla i folkdans i Europa! De var mycket duktiga och fick någon sedel av både mig och Annie.
 
Efter att ha köpt vatten och lite "lördagsgodis" tog vi taxi till ViaVia som vi hade fått tips om att besöka. Det är "mötesplatser för resenärerer över hela världen". Här finns mat, sovplats och chanser till att få olika sorters guidning och annat kul. Plus de som jobbar/hänger här är superbra på engelska!
 
Vi vandrade dock upp och ner för gatan först, gick in i små affärer som sålde handgjorda saker i läder och silver, och en hel del kläder i batik. Vi köpte inget men tittade ut potentiella (potentiella, mamma!) presenter att köpa till nära och kära.
 
Jag gick runt i sandaler för första gången. Kände att det var dags att ha något annat på fötterna än mina joggingskor.
 
Efter att ha tittat oss omkring gick vi in på Viavia, tittade i deras fair trade-shop och satte oss sedan vid ett bord. Vi beställde två olika traditionella drycker. De innehöll någon form av kokosnöt och palmsocker plus rismjöl i min. Det var gott och sött. Ungefär som det mest här nere har vi börjat märka.
 
De tog väldigt bra hand om mig här, så ett tips för allergiker osv. Jag sa vad jag inte ville äta (gluten, nötter, kött) och de ordnade den här salladen. (Annie fick tomaterna.) Och jag fick glutenfritt bröd! Lyckan!
 
Vi läste på lite om alla kurser och turer som de har. Vi har bland annat fastnat för matlagningskurs och en tur där en kan få vara med i deras projekt att lära gatubarn engelska (om vi fattat rätt).
 
Och sedan. Det kanske mest fantastiska. De hade glutenfri kaka! Blev så lycklig i själen och kunde ju inte annat än beställa den. Funderar dock på om det var banan i, men jag frågade och de sa nej så hoppas ej helt enkelt.
 
Annie var också nöjd med sin efterrätt. Sedan fick vi hjälp med att beställa taxi (älskar all denna hjälpsamhet) och tog oss hemåt igen för att ha lördagsmys.
 
Vi har för övrigt köpt någon anti-mygg-grej som ska sitta i vägguttaget i våra sovrum. Vi har fått en del myggbett och hoppas på att denna ska hjälpa! Den har 45 nätter på sig (för då ska verkmedlet ha tagit slut) att bevisa sin storsinthet!
 
Vi hittade chips som inte innehöll vete (mycket bra). Drycker på bilden lever vi för övrigt lite på. Tar kanske en varje eftermiddag och får på så vis i oss det dagliga behovet av c-vitamin. Sedan chokladchipsen tyckte vi lät som en god grej. I teorin.
 
I praktiken var det tyvärr inte lika gott (och mycket luft i förpackningen), men vi (jag?) åt upp alla ändå. Vi får helt enkelt hitta någon annan favorit. Eller tror Annie har hittat en sort med norismak (alltså sjögräs), men den är det såklart vete i.
 
Sedan spelade vi i vart fall monopol på Annies mobil och jag lyssnade sedan på podcast tills jag somnade. Första lördagen i Indonesien avklarad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0