Reaktionsdag och svamprestaurang

2016-06-30 04:45:00
Resor - Indonesien
Vår 23:e dag på resa och jag fick starta igång min 24-timmars reaktion klockan 9 på morgonen och var såhär pepp.
 
Mycket som ska sättas ihop och mycket som ska funka. Behöver det långa röret med "sieve" i för att få bort vattnet från reaktionskärlet och pumpen ska se till att vattnet hamnar där. Om ni ville veta.
 
Vi käkade frukost i labbet medan Vita lärde oss något nytt om deras kultur. Tror jag har blivit tjejen med många frågor härnere, haha. Ställer frågor om allt (stort och smått) för jag är nyfiken, undrar och vill veta. Har ju bland annat diskuterat bröllop, friar-ritualer, politik, segt internet och idul Fitr. Älskar't. (Annie ställer också en del frågor, ska tilläggas.)
 
Min reaktion jobbade på. Efter några timmar slutade dock pumpen fungera. Så får se hur resultaten blir med extra vatten i reaktorn ...
 
Efter ett tag käkade vi ju lunch. Risnudlar med tofu, lök, kokosmjölk och chili. Som vanligt, alltså. (Veganskt och glutenfritt, mycket bra!)
 
Efter ett tag tog vi obligatorisk promenad och köpte glass och vatten. Börjar ju hitta till olika ställen nu, helt själva!
 
När vi kom tillbaka var Annie redo med vanten för att kunna ta ut sitt TLC-ark ur ugnen.
 
Så medan jag började med min reaktion fick hon reda på sitt resultat, alltså. Vi turades alltså om att sitta i labbrummet och läsa bloggar och spela candy crush, haha.
 
Titta så fint det blev! Vet dock inte om detta betyder bra resultat, men helt klart estetiskt tilltalande.
 
Framåt eftermiddagen satte vi oss i Nintas bil och åkte iväg en sväng.
 
Vita hade nämligen fyllt år innan vi kom hit och ville därför bjuda oss på middag; säger ju att dessa damer är ypperligt fantastiska (men vi ska bjuda tillbaka någon gång). Åkte till det här svampstället, je Jamuran.
 
Det var så fint, för de hade suttit och diskuterat vad tusan jag kan äta. Och plötsligt hade det slagit dem: "mushrooms!". ♥ Fanns så många ätliga svampar jag aldrig sett. Kände bara igen champinjoner och shiitake.
 
De har så många fina restauranger här. I den här fick vi vandra igenom hela trädgården (och förbi bönerum) för att komma till vårt bord.
 
Vi beställde och först kom drickan. Här är Annie och Vita. Efter ett tag kom även Dewi och vi diskuterade än mer bröllop, fattigdom, barnarbete och försökte lära dem lite svenska (för att de ville).
 
Jag och Annie drack den färgglada drinken, Summer Breeze, vilken innehöll svampar och var väldigt, väldigt söt.
 
Så bra restaurang som bara serverar svamp i alla olika former och färger. (Annie var väl dock inte lika nöjd pga är inte jätteförtjust i svamp, men tror hon tyckte det var okej ändå?.) Vi satt så länge att jag missade en provtagning (oops) men älskar att jag får hänga med de här och får lära mig så mycket och se saker ur någon annans perspektiv. Terima Kasih.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0