Vår andra labbdag

2016-06-15 16:52:00
Resor - Indonesien
Andra labbdagen, woho! Den här utsikten har vi när vi diskar. Mycket fint. Det är dock väldigt varmt i labbet, så vi måste gå och kyla av oss i rummet intill ("labbrummet") då och då.
 
Jag skulle inte immobilisera enzymer som jag hade fått för mig, utan modifiera matrix till vilken vi ska immobilisera enzymerna. Ändå rimligt att göra detta i rätt ordning. Här har ni 4 gram Amberlite. Jag måste göra den hydrofobisk så att enzymerna kan binda in.
 
Amberlite ser lite ut som någon slags svamp i behållaren, men är egentligen massor av små, små kulor.
 
Annie använder bland annat en separertratt för att få det hon vill ha. Tydliga lager. Fint. Då blir det lätt att separera!
 
Apropå Annie var hon lite ledsen över att hennes glasögon immaden igen. Sa ju att vi har det varmt i labbet!
 
Jag blandade i buffer med pH 12 till Amberliten. Det fanns tydligen smidigare sätt att göra detta på än att mäta i bägare och sedan hälla över till e-kolv. Går ju att mäta och blanda direkt i e-kolven också ... Jaja, en lär av sina misstag.
 
Aluminumfolade och klara. Då fick vi gå i trappor upp till fjärde våningen och ha dem i vattenbad och shaker ett tag. Under denna tid kan en ju passa på att göra andra saker.
 
Som att äta lunch. Idag blev det risnudlar med sockerbönor, tofu och majs. Nämen, idag igen! Vilken överraskning. (The irony is high.)
 
Vi var glada för att få äta lunch och sitta i det kylda labbrummet (bara 25 grader Celsius, nice). Och för att jag ville ta en selfie för att säga hej.
 
Annie gjorde FAME (Fatty Acid Methyl Ester) idag igen. Då behövs en värmeplatta och en avkylare. Och så behöver det stå i fyra timmar. Då går det superbt bra att spela Candy Crush tills batteriet på mobilen nästan tar slut, till exempel.
 
Efter lite mer än tre timmar hade mina e-kolvar skakats färdigt och haft det nog med gött i vattenbadet.
 
Någon måtta fick det ändå vara. Det blev dags att ta upp dem.
 
Jag filtrerade till leda. Trodde det skulle ta en kvart; det tog nästan en timme. Kulorna ville gärna vara kvar i e-kolvarna istället för att hamna på filterduken, men mot slutet hade jag övat upp någon slags teknik ändå. Det var dock extra varmt på våning 4, och Annie sa att jag var alldeles röd i ansiktet när jag kom tillbaka, haha. Inte alla som får basta medan de jobbar, ändå!
 
Alla kulor blev till slut överförda till den här formen och ska nu stå i ett värmeskåp i minst 16 timmar. Känns som typsika bioteknik-labbar med mycket väntetid, haha. Men nu ska Amerliten vara hydrofobisk och bra.
 
När även Annie var klar och vi hade diskat efter oss lämnade vi skolan för dagen och cyklade och handlade. Det här är för övrigt entrén in till skolbyggnaden.
 
Sedan hämtade vi vår rena och strykta tvätt. Vi betalade 7 000 IDR, vilket är ungefär lite mindre än 5 SEK, för att få detta gjort på tre dagar.
 
Vi hittade mjölchoklad i affären. Hurra, tänkte vi (jag) och köpte tre paket. En får ju passa på, speciellt när det var extrapris. Dock inte lika mycket hurra när jag hade stoppat in en näve i munnen, svalt och började känna början till allergisk reaktion. Det var tydligen för mycket spår av nötter i dem här med (drack dock mjölk (söt med litchi såklart; allt är sött i det här landet) snabbt som tusan och tröstköpte chips, så det är lugnt). Oh well, jakten fortsätter på nötfri choklad! Klart slut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0