Drinkar och folkemuseum i Oslo

2016-03-11 08:23:00
Min Dag Resor
Förra fredagen tog jag mitt pick och pack och korsade gränsen mot Norge (efter att ha kandidatlabbat hela förmiddagen). I Oslo mötte Wille upp mig och efter att ha hälsat på de andra i kollektivboendet gick vi ut och käkade glutenfri falafel (åhå!).
 
Sedan drog vi till Torggata Botaniske som är en bar med en väldig massa växter överallt i lokalen. Grönt och skönt, alltså. Jag försökte beställa drinkar, men det gick inte jättebra pga min norska var lite ringrostig. Men fick till slut något Mojito-aktigt.
 
Vi delade också på en drink med Tabasco i. När drinken var uppdrucken kom en vakt in och det visade sig att vi var för unga (!) för att få vistas i denna lokal, så vi blev kort och gott utslängda. Då gick vi hem.
 
På lördagen åkte vi iväg till Bygdøy för att gå på Norsk Folkemuseum.
 
Där kan en spana på byggnader från olika århundraden och i vissa även kika in. Och så finns det även en och en annan utställning, exempelvis om samer och leksaker, som en kan kika på.
 
Vi gick och gick och gick. Kikade och diskuterade. Och här är ju Wille i egen hög person!
 
Vi hittade till exempel en kiosk från femtiotalet.
 
Apoteksträdgården var väldigt blöt och lite lesden, men kan tänka mig att det är himla vackert här på våren/sommaren med alla örter och växter som blommar.
 
Det roliga med att gå runt med en arkitekt är att denne är så full av beundran över byggnadskonsten. Jag fick ju lära mig ett och annat. För övrigt satt det en man i en av timmerstockshusen från 1600-talet (husen alltså, inte mannen) och bjöd på kaffe till Willes stora förtjusning. I ett annat bakade de tunnbröd (lefse).
 
Mot slutet nådde vi Stavkyrkan som var himla maffig. Wille lärde mig att det finns kanske 20 i hela Norge, så om en är i närheten av en måste en ju nästan gå dit. Den är för övrigt byggd på 1200-talet men är ju väldigt bra bevarad.
Troligen tappade jag även min ena vante här någonstans, så när vi kommit tillbaka till Oslo gick vi till secondhand-butiker och jag hittade både mysig halsduk och vantar.
 
Efter att ha käkat spenatsoppa (och shoppat) åkte vi tillbaka till Willes kollektiv och orkade inte göra annat än att se på film (Stand by me, den var himla fin så den borde ni se) och jag blev bjuden på marockanskt te av några killar som bor där.
 
Det var fredagen och halva lördagen, resten av lördagen tar vi en annan gång, vettja.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0