Mini-pubrunda, brunch och Vigeland-museet i Oslo

2016-03-13 08:51:00
Resor
Fortsättningen på förra helgen när jag hängde i Oslo med Wille!
 
På lördagskvällen gick vi till the Kasbah för att käka middag. De har en himla bra meny där det är markerat vad som är glutenfritt, vegetariskt, veganskt och nötfritt, till exempel.
 
Jag käkade labaneh, hummus och glutenfritt bröd (!!!). Vi satt vid fönstret och spanade på folk, bland annat. Jag drack Bulmers som är en äppelcider, men jag tyckte den mer smakade som öl luktar.
 
När maten låg i magen drog vi vidare till en annan bar som jag inte vet vad den heter, men den såg trevlig ut från utsidan. Wille var dock skeptisk till girlangerna som liknade julpynt.
 
Hej, hej från soffan! Vi diskuterade kring vetenskap, filosofi och livet. Och "skrattade" åt de höhö-iga skyltarna (typ "betalningslista för om din fru ringer, för $10 har vi aldrig hört talas om dig". Oh, well.).
 
Sedan gick vi vidare, men jag tog inga fler bilder. Vi försökte i vart fall få plats på en bar kombinerad med cykelverkstad, med där var det änna knôkat, så vi gick till Kulturhuset och satte oss (fick sittplats den här gången, yey!). Och efter att ha pratat med några herrar i kostym om deras jobb gick vi hemåt i natten (alltså jag och Wille, vad herrarna gjorde vet jag ej).
 
På söndagen vaknade vi upp till den här utsikten. Skönt med grönt.
 
Jag stekte pannkakor till oss och Wille fixade med resten av brunchen vi bestämt oss för att äta.
 
Tada! Rejäla frukostar är ju typ det bästa. Pannkakor med lönnsirap, grekisk yoghurt med chiafrön & jordgubbssylt, kiwi och apelsinjuice. Var mätt långt fram på dagen!
 
Efter att ha käkat upp gick vi genom västra Oslo för att komma till Vigeland-museet. Det hade inte öppnat än när vi kom fram, så vi vandrade omkring och jag har nog aldrig sett så många ambassader i hela mitt liv.
 
Till slut fick vi komma in. En herre vid namn Mattias Härenstam hade också utställning. Det var en del finfina grejer, som den här kojan som en kunde gå under och beundra detta spektakulära. Kom fram till att han gillar hår och trä. Och lite sten.
 
Bra ljus i lokalen. Det är för övrigt herr Vigelands egna ataljé som museet huserar i.
 
Den här skulpturen med bäbisar kändes en aning läskig. Tänk om de tappar greppen om varandra! Ajajaj.
 
Sedan vandrade vi hemåt igen och lagade dhal (efter det här receptet), låg i sängen och lyssnade på klassisk musik & beatles tills det blev dags för mig att packa ihop. Och lämna Oslo för den här gången.
 
Hej då, disiga fjorden.
 
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0