Svampgryta med kokosmjölk
2016-03-29 16:36:00
I tentaveckan prokastinerade jag en del med att laga mat. Till exempel den hära svampgrytan med göttigt i och som är väldigt oanvacerad att göra. Jag slängde i några matskedar röda linser också för att få extra protein (de smakar ju inte så mycket), men det gör en ju som en vill. Plus hade ingen sweet chili-sås hemma (som det skulle vara i enligt orginalreceptet), så jag tog lite chiliflingor och strödde över och det blev nog minst lika bra. Oh, well, här kommer receptet!
För en lunch och ungefär tre-fyra matlådor behövs:
- Minst 300 gram champinjoner
- En purjolök
- Ett glatt gäng körsbärstomater (eller en hel, stor tomat)
- En burk kokosmjölk
- Några nypor chiliflingor
- Olja att steka i (jag hade sesamolja hemma så tog det, men funkar nog bra med annan matolja också)
- Ris till fyra portioner
Stek champinjonerna och tomaterna i oljan. Koka riset enligt instruktioner på paketet.
Tillsätt sedan kokosmjölken, löken, chiliflingorna och lite salt. Och släng i lite röda linser om ni vill. Låt puttra (på svagare värme) i ungefär 10 minuter. Då var det klart!
Kommentarer
Postat av: Veronica
Åh vad gott!
Svar:
ElinHaraldsson
Trackback