Risotto med sparris
2017-04-26 20:45:00
Risotto with asparagus
![](https://cdn1.cdnme.se/739820/8-3/04_5900e6d92a6b22acf226f282.jpg)
Halloj! Fick med mig lite sparris från mina föräldrar, så jag svängde ihop en risotto med sparris en vardag till middag. Kanske världens simplaste risotto. Och som ni vet: Risotto är gott. Sparris är gott. Så det hela blev helt enkelt gott. Okej, nu kör vi!
---
Hello! Got some asparagus from my parents when I was there over the Easter. So a weekday, I made this risotto with asparagus. Might be the world's simplest risotto. And as you know: risotto is good. Asparagus is good. So the entire dish turned out to be good. Okay, let's go.
![](https://cdn1.cdnme.se/739820/8-3/02_5900e6d2ddf2b3653ff424c5.jpg)
Det här behövs till ungefär 3-4 måltider:
○ En bunt grön sparris
○ 2 dl risottoris (typ avorioris)
○ 4 schalottenlökar
○ En gul lök
○ 2 vitlöksklyftor
○ 1,5 dl vitt vin
○ 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
○ Riven ost
○ Olivolja
○ Smör, salt, och peppar
![](https://cdn1.cdnme.se/739820/8-3/03_5900e6d5e087c33772b461ae.jpg)
Stek den hackade löken i lite olivolja, och släng sedan i riset och stek någon minut. Häll på vinet, låt koka in. Tillsätt sedan buljongen lite i taget tills allt är inkokat i riset. Koka mot slutet sparrisen i lättsaltat vatten i ungefär 2 minuter. När risotton är klar, smaka av med salt och peppar (jag brukar ha mycket peppar). Släng i en klick smör, och riv över ost. Rör runt.
![](https://cdn1.cdnme.se/739820/8-3/01_5900e6c99606ee33af6c6ae4.jpg)
Servera risotton med sparrisen (strödde över lite persilja för att det skulle bli bloggkompatibelt - ej nödvändigt annars). Ät upp bara. Nomnomnom.
Kommentarer
Trackback