Skördefest!

2017-08-27 17:36:00
Mat och recept
 
Veggies I've harvested
 
 
 
I början av sommaren sådde/satte jag och min far frön och plantor (och potatis), och nu är det allra högst skördetider! Tog med mig så mycket jag orkade (och som fick plats i en grön, stor plastskål) till stan.
 
---
 
In the beginning of the summer, me and my father sawed different seeds, and now it's sure time for harvesting! Brought as much as I could carry (and fitted into a green, big plastic bowl) to the city.
 
 
 
Majs och persilja. Morötter, potatis, lök, rödbetor, och gurka.
 
---
 
Corn and parsley. Carrots, potatoes, onions, root beets, and cucumber.
 
 
 
Tyvärr verkar vare sig zucchini eller pumpa vilja växa i år (så oklart varför). Zucchinin på bilden är tyvärr köpt. : (
 
---
 
Unfortunately, neither the squashes nor the pumkins seem to growing this year (don't know why). The squash in the picture is bought. : (
 
 
 
Minst en knasig morot, tack.
 
---
 
At least one weird carrot, thank you.
 
 
 
Avrbyter lite med grönsaker för att visa min passionsfruktsplanta. För ett år sedan var den pytteliten, nu vill den ta över stället. Sikken en, va!
 
---
 
Interrupting from the vegetables to show my passion fruit plant. One year ago, it was really small, and now it's almost taking over the place. What a guy, huh!
 
 
 
Men nu, tillbaka. Till mina bondbönor.
 
---
 
But now we're back. To my broadbeans.
 
 
 
Är inte säker på om skalet ska vara sådär brunfläckigt. Tur att det inte är skalet som är viktigt här.
 
---
 
Not sure if the peel is supposed to be that spotted. However, it's not the peel that's important here.
 
 
 
Utan vad som finns inuti: de här små godingarna.
 
---
 
But what's inside: these small beauties.
 
 
 
Satt och plockade loss dem medan jag lyssnade till Gullan Bornemarks sommarprat. Kändes passande på något sätt.
 
---
 
Picked the beans while listening to a radio broadcasted summer show.
 
 
 
Det är ju inte heller de vita bönorna en vill ha, utan det som finns under skalet. Så de måste kokas för att få bort det vita. Det var enkelt, men blött och mina fingertoppar blev skrynkliga.
 
---
 
And it's not even the white beans you want, but what's under. So one have to boil them to easily peel away the white shell.
 
 
 
Som små ryska dockor, alltså, de här bondbönorna. Men nu är de redo att förtäras. Smakar lite som gröna ärter.
 
---
 
Almost like Russian dolls, these small broadbenas. But now they are ready to serve. They taste like green peas.
 
 
 
Har även förvällt och fryst in mina sockerärter. De började bli lite ledsna och bruna i kylskåpet. Har så mycket mat i frys och kylen just nu. Älskar ju ändå skördetider.
 
---
 
As well, I have parboiled and put my sugar peas in the freezer. They had started to look sad and brown in the fridge. And now, I have so much food in my fridge and freezer. Ah, love harvest time.
 
 
Spara
Spara
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0