8 podcast jag diggar

2017-02-17 09:05:00
A list of eight podcasts I listen to
 
Glad fredag! Innan jag drar in till skolan för att skriva rapporter (har inga lektioner idag), så tänkte jag vi kunde ta en kik på ett gäng podcast jag lyssnar på och gillar. De är sorterade efter alfabetisk ordning. Och har ni något annat pangbra tips på podcast som jag helt klart måste ha missat - kör i vind och tipsa, vettja!
 
En varg söker sin pod
 
 
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferreda-Nolis pod där allt möjligt diskuteras. De är smarta och vettiga och ger skarpa analyser. Ljudkvallen går dock lite upp och ner.
 
 
Flora och Frida
I  Flora och Fridas podcast avhandlas mestadels relationer med kompisar och partners. Livet i stort och smått. Gillar att de är så ärliga med allt.
 
God morgon världen
 
En av mina nyhetskällor. Hinner inte se så mycket på nyheterna tyvärr, men får genom denna pod (som också går i P1 på söndagarna) koll på vad som händer i världen och analyser av det. Obs, dock nästan två timmar långt.
 
Jenny & vänner
 
Min bästa musikpod. Jenny Seth samtalar med olika artister/DJ:s eller folk i den sfären, och lyssnar samtidigt igenom ungefär tio låtar. Mestadels house/hiphop/soul/indie pop. Så kanske inget för er som mest diggar rock, alltså. Det var exempelvis här jag först hörde The XX:s låt On hold som jag kärade ner mig i.
 
Lilla Drevet
 
En till pod med Liv Strömquist, men denna gången också med Nanna Johansson och Ola Söderholm. Jonathan Unge är med ibland också. Även här ges analyser av värdsliga fenomen och händelser på satirnivå.
 
My dad wrote a porno
 
Här ges högläsning ur erotisk litteratur. Dock av sonen till författaren av böckerna. Hans två vänner stannar upp ibland och reflekterar över absurda händelser och beskrivningar. Älskar det. Skrattar högt rakt ut ibland.
 
Värvet
 
Kan någon ha missat Värvet? I vilket fall, gillar ju Kristoffers långa samtal med olika kända personer. 
 
Women of the hour
 
Lena Dunhams pod som jag ganska nyligen började lyssna på, så har en hel del avsnitt att ta ikapp. Gillar samtalen och ämnena som behandlas. Och yes, det är bara kvinnor med (men inte bara binära och cis-kvinnor).
 
Andra poddar jag också lyssnar på (så ni inte behöver tipsa om dem (((: ): Amnestypodden, Broderskeppet, Filip & Fredrik podcast, HanaPee's otroliga podcast, Lunch med Montelius, No Hate-podden, P3 dokumentär, Sommar & Vinter i P1, Stil i P1, och Tankesmedjan.
 
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0