Middagar för lite mer än en vecka

2017-07-21 10:27:52
Mat och recept
 
Dinners from approximately one week
 
 
 
Här har ni måltider för lite mer än en vecka om er middagsfantasi skulle sina. Först ut: Fried rice med överblivet ris från en tidigare middag, och andra rester som en bara steker ihop. Till exempel majs, ärter, quornbitar, morötter, lök, svamp, tomat. Och en bra bok som sällskap.
 
---
 
Hereby, I serve you some dinners for approximately one week. First: Fried rice with leftover rice from an earlier dinner, and other leftovers. Than just fry it all together. For example corn, peas, quorn pieces, carrot, onion, mushroom, tomato. And a good book for company.
 
 
 
Andra dagen grillar vi quornfiléer (min syster gör alltid samma marinad till mina filéer som till deras kyckling), paprika och avokado. Äter potatissallad och grönsallad till. Grillad avokado tyckte jag dock inte blev någon jättehit för den blev torr.
 
---
 
The second daywe are barbequing quorn fillets (my sister always make the same marinade for my fillets as they use for their chickens), bell peppers, and avocado. Eating potato salad and green salad as well. I don't really liked barbequed avocado since it turned out to be dried, however.
 
 
 
Tredje dagen och vi äter qournfärssås med spaghetti. Alltså köttfärssås men med qournfärs istället.
 
---
 
The third day and we are eating spaghetti bolognese, but witn qourn insted of minced meat.
 
 
 
Dag fyra. Kokt potatis och grönsaksgratäng med bönor i står på bordet. Jag tänkte egentligen göra hummus, men pappa hade redan börjat koka potatisen, så mamma slängde ihop en grönsaksgratäng istället.
 
---
 
Day four.Boiled potaotes and vegetable gratin with beans are served. I had planned to make hummus, but my father had already start boiling the potatoes, so my mother had to make a vegetable gratin instead.
 
 
 
Femte dagen serveras fyllda paprikor (med gröna linser) och poatatis. Himla gott.
 
---
 
The fifth dayare stuffed bell peppers (with green lentils) and potatoes served. Very tasty.
 
 
 
På sjätte dagen är det dags för en av mina bästa snabbrätter. Koka pasta och tomater, och släng i fryst majs i slutet av koktiden. Klipp isär mozzarella, och servera med peppar och basilika.
 
---
 
At the sixth day,it's time for one of my quickly cooked dishes. Boil spaghetti and tomatoes, and add freezed corn at the last minute. Cut mozzarella cheese into pieces, and serve with pepper and basil.
 
 
 
Sjunde dagen gör vi potatissallad av överbliven potatis. Blanda med avokado, färsklök, solrosfrön, olivolja, balsamicovinäger, och peppar. 
 
---
 
At the seventh daywe are using left-over-potatoes to make a potato salad. Mix with avocado, scallion, sunflower seed, olive oil, balsamico-vinaigre, and pepper.
 
 
 
Dag åtta och vi gör en annan variant av snabbrätten. Denna gången med brieost istället för mozzarella (köpte en brie med tryffelolja, men tyckte inte den var någon hit; kanske för att utångsdatumet var samma dag och att den verkligen hade hunnit bli dålig).
 
---
 
Day eightand we make another variety of the quickly cooked dish. But this time with brie instead of mozzarella (bought a brie with truffle, but didn't think it turned out that good; maybe because the expiration date had expired and the cheese really had turned bad).
 
 
 
På nionde och sista dagen slår vi på stort och lagar portabelloburgare. Smörj in svamparna i lite olivolja och vitlök, släng in i 200 °C varm ugn i ungefär 15 minuter. Jag lade i en tomatskiva också. Lägg sedan på en mozzarellaskiva och låt vara i ugnen i ungefär 2 minuter till. Klart!
 
---
 
At the ninth and last day,we are making something extra and are cooking portabello burger. Rub the mushrooms with olive oil and som garlic. Let be in the oven for 15 minutes at 200 °C. I also added a slice of tomato in each of the mushrooms. Finally, add a slice of mozzarella and put it in the oven for around 2 minutes. Ready!
 
 
 
Till svampen serverar vi mosad avokado, snabbinlagd rödlök, pommes frites, bröd, och crème fraîche med sweet chili sås.
 
---
 
We are serving mashed avocado, quickly picked red onion, french fries, bread, and crème fraîche with sweet chili sauce.
 
 
 
Vi käkar också rabarberpaj till efterätt. Det är ju ändå sista dagen.
 
---
 
We are also eating rhuburg pie for dessert. It's the last day after all.
 
 
 
Käkar det med glass, och mormor får äppelpaj istället.
 
---
 
Serving ice cream together with the pie, and my grandmother is served apple pie instead.
 
 
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0