Risotto med kantareller och svamp
2017-09-29 07:58:41
Risotto with chanterelles and mushroom
Glad fredag! Tycker vi firar med ett recept på risotto och kantareller. En får ju passa på nu medan de finns färska. Hade lite champinjoner hemma också som jag slängde i. Ju mer svamp desto bättre som en brukar säga.
---
Happy Friday! Let's celebrate with this recipe of risotto and chanterelles.Taking the opportunity while you can find them fresh. Had some champions in my fridge, so added them as well. The more mushroom the better as one would say.
Till en middag och ungefär tre matlådor behövs:
• 4 deciliter risottoris
• 1,5 liter vatten + 4 matskedar grönsaksfond (eller motsvarande grönsaksbuljongstärning)
• 2 schalottenlökar
• 1 gul lök
• Minst 250 gram kantareller + annan svamp
• 1,5 deciliter vitt vin
• Olja, salt, peppar
• Riven ost av trevlig smak
Börja med att koka upp grönsaksfonden/ buljongen. Stek löken i olja i kastrullen. Stek sedan riset en stund tillsammans med löken. Häll på vinet och låt koka in.
När grönsaksbuljongen kokat upp, är det bara att lite i taget hälla det i kastrullen med risotton. Låt det koka in, och häll sedan på lite buljong till.
Stek svampen i en stekpanna i lite olja. När risotton kokat klart är det bara att hälla i svampen och riven ost. Smaka av med salt och peppar (jag gillar min risotto med mycket peppar så har i ganska mycket, men det gör en ju som en gillar).
Sådär, ja! Då var det klart. Lägg upp på tallrik och käka upp. Nomnomnom.
Kommentarer
Postat av: Emma - Mode - Mamma
så smarrigt gott de där ser ut!
ha en underbar fredag
kramis
Trackback