Potatissallad med stekt halloumi

2018-04-27 08:31:00
 
Potato salad with fried halloumi
 
 
 
Glad fredag! Den här veckan har gått så himla fort. Kan vara för att jag har haft dagarna fulla med förberedelser till experiment (idag ska förhoppningsvis jag få svar på hur toxiska "mina" proteiner är för cellerna), och fullbokade kvällar. Fyra dagars ledigt är på intågande och som jag ska försöka skriva min rapport på och smygförbereda inför experiment. Men det var ju inte det inlägget skulle handla om egentligen - utan denna rätt ni ser på bilden. Potatissallad med stekt halloumi som jag tillagade förra fredagen. Hade resterna i kylskåpet under helgen och käkade till middag eller lunch - så gött att ha en rätt om dagen kirrad. Utgick från detta recept men tillsatte även andra saker som jag råkade ha hemma och struntade i sådant jag inte hade hemma (t ex senap).
 
---
 
Happy Friday! This week has passed so fast. Guess it's because my days been scheduled with preparations for experiments (today, I hopefully got to know how toxic "my" proteins are to the cells), and fully booked evenings. Now there will be four days of vacation, but which I hopefully will spend writing onn my report and make small preparations for experiments. But that's not what this post was supposed to be about - but this dish in the picture. Potato salad with fried halloumi which I cooked last Friday. Had the leftovers in the fridge during the week-end and had it for dinner or lunch - so nice to have at least one dish prepared. Was inspired by this recipe, but added other things I had at home, and excluded ingredients I didn't had at home (such as mustard).
 
 
Till ungefär en middag och tre luncher/middagar behövs:
○ 900 gram potatis
○ Någon matsked fryst dill
○ Någon matsked fryst gräslök
○ 2 deciliter crème fraîche
○ salt och peppar
○ 100 gram salladsärter
○ En näve eller två av mungobönsskott
 
○ En halloumiost (à 200 gram)
○ En nypa rostade solroskärnor att strö över per måltid
 
 
Börja med att koka potatisen. Blanda under tiden crème fraîche med dill och gräslök i en relativit stor skål.
 
Skölj och dela sockerärterna i bitar.
 
 
När potatisen kokat klart, häll av vattnet och tillsätt kallt så att du inte bränner fingrarna. Häll efter en stund av det kalla vattnet och skär potatisen i bitar. Blanda i potatisen, sockerärter och bönskotten i crème fraîchen.
 
Stek halloumin i lite olja tills den får lite färg på båda sidor.
 
 
Sådär. Servera potatissalladen med halloumi och strö över lite rostade solroskärnor. Käka upp.
 

Kommentarer
Postat av: Angelica Wåhlin

Halloumi är ju så sjukt gott!!

2018-04-27 @ 10:21:38
URL: http://angelicawahlin.se/

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0