8 filmer jag sett det senaste och gillat

2018-08-16 21:35:49
Filmer
 
8 films I've watched lately and liked
 
 
Jag har varit sjuk och jag har varit på WOW. Har helt enkelt kunna plöja en del filmer. Med varierande kvalité. Jag har gjort ett urval, och här kommer åtta stycken jag sett det senaste och som jag gillar.
 
---
 
I've been sick and been at WOW. So have had time to watch some films. With alternation in their quality. So I've done some selection, and here are the eight films I've watched lately and really liked.
 
 
HUNT FOR THE WILDERPEOPLE
Såg den imorse. Mamma undrade vad jag skrattade åt. Den är rolig och varm, kärleksfull. Men mest rolig. Älskar humorn. Älskar Bella (kvinnan i kattröjan). Kan nog komma att bli bland mina topp tio-favoritfilmer. Plus: Nya Zeeland.
 
 
BLACKkKLANSMAN
Såg den på WOW och den har inte kommit ut på bio än. Men när den gör det (7 sept) rekommenderar jag er att se den. Spike Lees senaste film som är baserad på en verklig händelse om polismannen Ron Stallworth som lyckas infiltrera Ku Klux Klan. Var alldeles full av känslor efteråt, pga slutet kopplat till nutiden. Skrattade mest under filmen samtidigt som jag var pissförbannad, och grät i slutet.
 
 
MAUDIE
Om Maud som lider av ledinflammation och som börjar jobba som hembiträde hos Ewerett Lewis trots att hennes familj misstror att hon klarar av att göra något själv - allra minst ha ett jobb. Hon älskar att måla och en dag upptäcks hennes målningar av en kvinna från New York. Baserat på den sanna historien om kanadensiska folkkonstnären Maud Lewis. Har varit pepp på att se den länge men den levde tyvärr inte upp till mina förväntningar - men fortfarande en fin och varm film.
 
 
I, DANIEL BLAKE
Den här filmen går rakt in i hjärtat och byråkrati-ångesten. Daniel Blake drabbas av en hjärtinfarkt och bedöms av läkarna att inte vara arbetsför, medan han av försäkringskassan inte får tillräckligt med "poäng" i deras system för att berättigas sjukpenning. Han tvingas därför till arbetsförmedlingen trots att han inte kan ta några av jobben han söker på grund av läkarnas bedömning och därför inte heller få a-kassa. Han träffar Katie och hennes två barn och som sitter i en liknande situation och de försöker hjälpa varandra framåt i livet.
 
 
AMATÖRER
Gabriela Pichlers senaste film som jag varit taggad på att se hela våren. Såg den på WOW och den var bättre än jag hade tänkt. Älskar manuset, älskar de skakiga mobilfilmerna. Älskar hur bra Gabriela Pichler är på att få fram "arbetar-perspektivet". Skrattade mycket under filmen. Åt Dana och Aidas påhittigheter. Fantastisk.
 
 
I AM NOT YOUR NEGRO
TROR den här finns kvar på SVTplay (kollade upp det: ja, till och med 4 sept). Dokumentär baserad på James Baldwin ofärdiga krönika Remember this house. I krönikan (som består av brev och anteckningar) skriver Baldwin om sina nära vänner Malcolm X, Medgar Evers, och Martin Luther King Jr och om deras livsöden.
 
 
KUNGENS VAL
Tycker det är intressant att den på norska heter Kungens nei - kanske för mycket av en spoiler i titeln för svenskar som inte kan norsk historia? (haha) Om tre kritska dagar i april 1940 när Hitler invarderar Norge på grund av deras strategiska kurs och innehav av järnmalm. Regeringen och kungen flyr Oslo och en tysk diplomat försöker få till någon slags "fredlig lösning". Om kungen bara godkänner tyskt inflytande kan Norge undgå krig och att fler döda landsmän.
 
 
ME, AND EARL, AND THE DYING GIRL
Var i och för sig ett tag sedan jag såg den men tror inte jag har skrivit om den så den får vara med ändå. För gillade den så himla mycket. Gillade porträtteringen av karaktärerna och deras egenskaper. Greg får tillsägelse av sin mamma att muntra upp Rachel som nyss fått reda på att hon fått blodcancer och de börjar hänga och hitta på saker. Har inte läst boken - som jag antar är 100x bättre ofc - så visste inget om vilka eventuella vändningar historien skulle ta. Tror det gav mig en extra behållning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0