Pasta i tomatsås med spenat- och ricottabiffar

2018-08-23 18:42:34
 
Pasta in tomato sauce with spinach- and ricotta patties
 
 
 
De här biffarna skulle enligt originalreceptet blivit bollar. Men jag var lat och ville inte bli kladdig om händerna. Istället klickade jag i små skedar av smet i stekpannan och stekte. Det gick bra det med. Snåla inte med kryddorna (eller osten), annars smakar det bara mjöl och spenat. Och ja, denna rätt blev även bra som matlåda. Men nu kör vi! (Originalrecept finns här.)
 
---
 
Orginally, these patties were supposed to be formed as balls. But I was lazy and didn't wanted to get my hands messy. Instead, I used a spoon to just add blobs in the frying pan. It went well as well. Don't use too little of spices (or the cheese), otherwise it will just taste of flour and spinach. And yes, this dish was perfectly fine for a lunch box. But let's go! (Original recipe found here.)
 
 
Till ungefär en middag och fyra matlådor behövs:
○ Pasta för fyra portioner (250 gram)
○ 1 förpackning tomatsås med basilika
○ 250 gram fryst, hackad spenat
○ 250 gram ricotta
○ 1 litet ägg
○ Ungefär 3 deciliter mjöl
○ 1 kryddmått mald muskotnöt
○ 1 deciliter riven ost av god & stark sort
○ 1 tesked salt
○ 1 tesked mald svartpeppar
○ Olja att steka i
○ Basilika & mer riven ost till servering
 
 
Börja med att koka iordning pastan. Och tina upp spenaten.
 
 
Blanda ihop spenaten med ricotta, mjöl, ägg, muskot, ost, salt, och peppar. 
 
 
Klicka ut små biffar i stekpannan och stek i olja på medelhög värme. Stek tills biffarna får fin färg.
 
 
Häll av pastavattnet när pastan är klar. Och värm upp tomatsåsen. Blanda pastan med tomatsåsen.
 
 
Då var det klart! Servera pasta med biffarna. Strö lite riven ost över och några basilikablad. Ät upp. Inte svårare än så.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0