Shakshuka med bönor och mynta

2018-02-17 09:29:51
 
Shakshuka with beans and mentha
 
 
 
Har tänkt att jag ska tillaga shakshuka i flera år, men aldrig kommit till skott. Tills nu! Det är en tunisisk rätt och jag läste någonstans, någon gång, att det är en finfin frukosträtt. Huvudingredienserna är tomat, paprika, lök, och ägget som en knäcker i grytan och låter pocheras. Rätten gör sig egentligen snyggast i en större gryta (bildgoogla shakshuka så får ni se!), men då jag inte äger någon sådan får tallriksupplägget duga. Receptet hittade jag här. Varsågoda.
 
---
 
Have thought about cooking shakshuka for several years, but just never got to action with it. Until now! This is a dish from Tunis and I read somewhere, at some time, that it's a nice dish for breakfast. The main ingredients are tomatoes, paprikas, onions, and the pouched eggs. Actually, the dish is looking more appetizing in a bigger pan (image googling shakshuka and you will get my point), but since I'm not an owner of such a pan this plating will do. Found the recipe here. Here we go!
 
 
Till en middag och ungefär tre-fyra matlådor behövs:
○2 gula lökar
○2 vitlöksklyftor
○1 röd paprika
○2 teskedar spiskummin
○1 kryddmått curry
○1 tesked chiliflingor
○2 teskedar paprikapulver
○½ gram saffran
○1 ½ tesked salt
○2 teskedar strösocker
○2 förpackningar krossade tomater (à 400 gram)
○2 deciliter vatten
○1 förpackning kokta, svarta bönor
○4 ägg
○Peppar, olja
○1 kruka mynta
○Persilja
 
○Ris till 4 portioner
 
 
Stek skalad och hackad gul lök och vitlök i olja i en större kastrull. Koka riset. Skölj av bönorna.
 
 
Skär paprikan i små tärningar. Tillsätt paprika, spiskummin, curry, chiliflingor, paprikapulver, saffran, salt, och socker i kastrullen, Låt steka i några minuter. Tillsätt sedan tomater och vatten. Låt sjuda i ungefär en kvart och tillsätt peppar efter behag.
 
 
Tillsätt bönorna och låt sjuda någon minut.
 
 
Försök sedan göra fyra gropar i grytan och knäck ett ägg i varje grop. Låt grytan sjuda i ungefär 8 minuter under lock (eller tills äggen är klara). 
 
 
Servera shakshukan med ris, och hackad persilja och mynta. Ät upp.
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Det ser riktigt gott ut. :)

2018-02-17 @ 18:06:17
URL: http://ironheart.blogg.se

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0