Kikärtsgryta med kokosmjölk

2018-07-27 09:43:11
Mat och recept
 
Chickpea stew with coconut milk
 
 
 
Den här rätten, mina vänner, är så fantastisk i sin enkelhet. Den har inte många ingredienser, tar inte lång tid att göra, och blir SÅ god. Längtar liksom efter den ibland och hoppas att lunchlådan jag tar med till jobbet ska vara denna rätt. Oftast är det inte, har en känsla av att dessa matlådor redan är slut. Bara det ger ju rätten ett bra betyg, aight? Var inte snål med kryddorna! (Recept jag utgick från här.)
 
---
 
This dish, my friends, is so fantastic and simple. It doesn't contain many ingredients, doesn't take long time to prepare, and is SO tasty. Can long for it and everytime I bring a lunchbox from the freeze for work I hope it's this dish. Often, it's not. I've a feeling that I've run out of them. But that's a good grade for the dish, aight? Don't use too little of the spices! (Was inspired by this recipe.)
 
 
För en lunch och ungefär fyra matlådor behövs:
○ Ett paket kikärter (ungefär 400 gram)
○ En burk kokosmjölk (400 ml)
○ 3-4 tomater
○ Två vitlöksklyftor
○ En lök (jag tog salladslök pga att jag hade det hemma)
○ Olja att steka i
○ 1 matsked curry
○ 1 tesked spiskummin
○ ½ matsked majsstärkelse utspäd i lite kallt vatten
○ Salt, peppar
○ Ris till fyra portioner
 
 
Börja med att hacka och löken. Stek den i olja i en kastrull tillsammans med curry, spiskummin, och pressad vitlök. Börja också koka riset - bara läs på förpackningen.
 
 
Skölj av kikärterna i durkslag. Skär tomaterna i bitar.
 
 
Tillsätt avrunna kikärter, kokosmjölk, och tomater till grytan. Koka upp.
 
 
Tillsätt majsstärkelsen (utspädd i kallt vatten OBS) och häll i. Puttra på halvsvag värme i fem till tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Nämen! Då var det klart. Sa ju att det inte var svårare än så. Servera grytan med riset och ÄT UPP DET.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0