5 bra filmer jag sett det senaste

2018-10-26 17:20:00
Filmer
 
5 good films I've watched lately
 
 
Jag har sett på film. Igen. Och ska snart iväg och se First man, filmen om Neil Armstrong, så måste fatta mig kort. Det blev inte lika många filmer i denna omgång, eftersom jag mestadels har sett alla X-men-filmerna och andra filmer jag inte riktigt tycker gör sig bra i denna lista. Men här. Varsågoda. 5 filmer jag sett det senaste och gillat. Och trevlig fredag, hörrni!
 
---
 
I've watched films. Again. And soon I will head off to watch First man, the film about Neil Armstrong, so have to get down to short. It's not as many films this time, since I've mostly watched all the X-men-films and other films I don't think qualify for this type of list. But here you go. 5 films I've watched lately and liked. And have a nice Friday, y'all!
 
 
MARSHALL
Den här filmen bygger på den sanna historien om Thurgood Marshall. Den första afro-amerikanen att bli domare i Högsta domstolen i USA. I den här filmen får vi följa Thurgood Marshall på ett av de fall som banade vägen för honom. När fallet var löst och filmen började närma sig sitt slut blev det lite tomt. Hade velat fortsätta följa den här advokaten på nästa fall också. Som i en tv-serie. Tips till alla producenter där ute!
 
 
OUAGA GIRLS
En dokumentär där vi får följa en grupp unga kvinnor som pluggar i Burkina Fasos huvustad till att lära sig det tradionellt manliga yrket bilmekaniker. Vi får också följa med på livet utanför skolan. En tjej som får sitt hår flätat, några som går på konsert, och en som oroar sig över att hon har blivit gravid.
 
 
RÄDDA MENIGE RYAN
En klassiker. Yes. Av regissör Steven Spielberg som visar krigets brutala verklighet. Påmindes om hur meningslöst krig är med alla dödsfall. Som ju är utkomsten.
 
 
DEN ANDRE SONEN
Vi får följa två unga män, en palestinier och en israel. De får under filmens gång reda på att de har blivit förväxlade när de föddes. Hur ska de, och nära & kära, förhålla sig till det?
 
 
WIND RIVER
En viltvårdare i Wyoming hittar en dag ett liket av en ung kvinna som tillhör stadens urinvånare. Den unga kvinnan visar sig också vara viltvårdarens framlidne dotters nära vän. FBI skickar en av sina agenter för att lösa fallet, vilket hon visar sig behöva viltvårdarens hjälp till. I början av filmen får vi veta att den bygger på sanna händelser, och i slutet av filmen visas text om att det inte finns någon statistik på hur många av ursprungsbefolkningens kvinnor som försvinner och att mörkertalet för detta är stort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0