Ett bultande vid tinningen

2018-09-14 14:11:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
 
A pounding at the temples
 
 
 
En bild jag tog i mitten av april då jag var glad över att solen inte gick ner förrän halv nio. Nu går den ner närmare klockan sju och ännu mycket tidigare när vi vrider bak klockan om någon månad. Då blir det mörkt.
 
Jag har varit hemma nästan hela den här veckan. Sjukanmält mig på jobben och avbokat sociala aktiviter. Duschade en vårdtagare på jobbet i tisdags och märkte hur det tryckte till på framsidan av huvudet när jag rörde på det och jag behövde stanna upp och stå stilla tills det gick över. En kollega kom in i rummet och frågade hur det gick för antagligen gick det så sakta för mig att andra vårdtagarna inte hade kunnat få hjälp att komma upp till frukosten än. Inne hos vissa måste vi vara två. Jag sa som det var. Att det bultade till i huvudet ibland men att vi skulle fokusera på att få upp alla innan jag ringde till planeraren för att säga att jag behövde åka hem. Åkte hem två timmar senare. Trots att jag kände mig dålig som lämnade kvar de andra underbemannade. Huvudvärken gick inte över och jag googlade men fick inte fram något som stämde in. Inga förkylningssymptom och ingen extra känslighet vid ljus eller ljud. Sov på saken men det blev inte bättre. Hade en liknande huvudvärk en annan gång för några år sedan men då berodde den på stress för det var en period när jag var som närmast att gå in i väggen på riktigt. Och jag är nog minst stressad i livet just nu; en sak i taget och det löser sig mentalitet. I boken jag läste hade en person fått hjärnskakning. Kom ihåg att jag slog i huvudet när jag hämtade vikariekläder och glömde att det sluttande taket var närmare marken än i resten av byggnaden. Och hårt som betong. Symptom för hjärnskakning: illamående (ja), huvudvärk (ja), minnesförlust en kort stund (nej? utöver att jag hade glömt av att jag hade smällt i huvudet). Självdiagnostiserade mig med mildare hjärnskakning. Ingen vårdcentral för varje steg gav ett nytt hammarslag mot tinningen.
 
Har legat i sängen eller soffan och pendlat mellan att läsa bok (har läst ut Hjärtat är bara en muskel och är halvvägs igenom tegelstenen En kort krönika om sju mord), kolla youtubeklipp och spela mobilspel (Super Mario Run och Bloons Tower Defence Adventure Time). Har ätit samma typ av mat sedan i tisdags (ärter, morötter, majs, gurka, jordnötssmör) men varierat med att äta det i form av vårrullar eller med pasta. Sovit hela nätterna och korta stunder under dagen. Huvudvärken är som värst när jag rör på huvudet efter att precis har vaknat, men har nu börjat mildras. Eller har jag bara vant mig vid det? Vid googlingar står det att en ska vila mycket. Helst inte läsa bok eller titta på TV. Men det hade gjort mig så galen av rastlöshet att jag inte hade fått någon vila alls.
 
Idag. Har tröttnat på att inte ha något socialt umgänge och ska försöka ta mig utanför de här fyra väggarna i kväll. Äta sushi. Hade velat dansa men får nog chilla på det. Vila hela lördagen och söndagen igen som kompensation. Är huvudet inte bättre efter den här helgen åker jag till vårdcentralen. Lovar.
 
---
 
I have self-diagnostic myself with a milder form of concussion and stayed at home for almost the entire week.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0