Mina mål för 2019

2019-01-10 11:08:00
Tankar Och Funderingar
 
My goals for 2019
 
 
 
2019. Jag har ingen aning om vad som finns i dess sköte, men vad jag vet är vad jag vill göra av det här året. Och det har jag sammanställt i ett antal mål. Det handlar mycket om att fortsättta få mig själv att röra på mig för jag vet att det är det som får mig att må bra men tydligen behöver jag någon mer morot än denna kunskap. Det handlar om att ta hand om mig själv överlag. Det handlar om att upplevelser och hur jag vill uppleva dem.
 
---
 
2019. I have no idea how this year will turn out, but what I know is what I want to do this year. And I have sum it all up in my goals. It's a lot about getting myself to exercise because I know that's the best way for me to feel good and apperantely I need some more carrots than this knowledge. It's about take care of myself. It's about experiences and how I want to experience them.
 
 
• Börja dansa (kanske street?)
Har alltid älskat att dansa. Det är det bästa jag vet på fest. Få musklerna att röra mina lemmar i takt till musiken. Svettas ordentligt. Så i år vill jag gå minst en danskurs - har redan börjat titta på alternativ - och lära mig tekniker och få in dans i vardagen. (Stort tack till Katta för inspiration.)
 
 
• Vandra/promenera mera
Framförallt vandra. Promenera gör jag några gånger i veckan - men vill få in det som en rutingrej. Få vandra med ryggsäck och sova i tält vore dröm.
 
 
• Simma två kilometer
Vanligtvis när jag går och simmar brukar jag simma en kilometer. Ett livsmål jag har är att genomföra en triatlon och då behöver jag kunna simma långt. Detta är alltså ett delmål. Kanske att jag även ska lära mig crawla på kuppen.
 
 
• Fortsätta lyssna på kroppens signaler
Vila när jag behöver vila. Inte ta på mig för mycket uppgifter när kroppen redan är på väg att säga ifrån. Andas → fortsätta yoga!
 
 
• Vara ännu mer ärlig
Vara mer ärlig gentemot min omgivning med vad jag tycker och hur jag egentligen mår. Och stå för att jag inte alltid hör vad andra säger (ofta för att jag försvinner iväg i egna tankar), och be folk upprepa istället för att nicka och le. Vara ärlig (mot mig själv) att jag inte kan och vet allt, utan kan använda andras kunskap till att lära mig mer och inte behöver låtsas att jag redan vet allt möjligt - kommer på mig själv att ofta låtsas.
 
 
• Bli bättre på att skriva ner mina tankar och idéer
Ta för vana att skriva ner det jag kommer på. Skriva på gamla kvitton, på servetter, i mobilen, eller det som nu råkar finnas när till hands. Blir för mycket att ha allt i huvudet annars.
 
 
 
• Skaffa ett ingenjörsjobb
Vill få använda och dela med mig av kunskapen jag samlade på mig under mina fem år på Chalmers. Har använt hösten till att vila upp mig - var mer skoltrött än vad jag trodde - och att klura ut vad jag egentligen vill göra nu. Har inte kommit fram till det i skrivande stund, men kanske att 2019 kommer med ljuslykta i frågan.
 
 
• Testa ett nytt recept i månaden, gärna från olika länder
För att få mig att våga nytt. Och att laga mat. Äter lunch på jobbet just nu och lagar därför väldigt lite mat hemma. Tänker att jag ska börja laga mat på helgen, som jag kan frysa in som matlådor och äta som middag resten av veckan.
 
 
• Läsa 30 böcker
Så många böcker, så lite tid. Min vill-läsa-lista på goodreads börjar närma sig 1 000 böcker. Inser ju själv att jag nog aldrig kommer kunna läsa alla de böckerna, men ett bokmål för året för mig närmare ett slut än att inte ha det.
 
 
 
• Tågluffa eller åka på cykelsemester
Vill ut och resa och samtidigt få fler valmöjligheter. Känns som att tåg och cykel kommer kunna göra resan mer spontan, om jag känner för det. Inte så fast på en ort eller plats. Och ja, detta är också ett resultat av min enorma klimatångest.
 
 
• Bli bättre på att ta varannan vatten
Kan ju inte ha det så att jag glömmer dricka vatten under en festkväll. Skärpning och bättring, tack!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

30 böcker!?!? Häftigt om du klarar av det, kul med dans också.

Om du orkar vore det jättefint om du kikade på min blogg och gav mig lite feedback om vad jag kan göra bättre för att skriva intressantare inlägg osv! Behöver verkligen all feedback jag kan få :)

Svar: Ungefär två-tre böcker i månaden, det tror jag att jag klarar! :) Tack för pepp!
ElinHaraldsson

2019-01-10 @ 11:42:31
URL: http://hannasavo.blogg.se
Postat av: Isabell

Jag tycker det låter som riktigt bra mål, du har ju fått med både kropp och sinne :D
Hoppas du har en bra start på det nya året :)
Kram!

Svar: Tack, snällt av dig! Ja, har försökt tänka på hur jag vill må och vad jag vill göra detta är :)
ElinHaraldsson

2019-01-10 @ 12:03:40
URL: http://isabellh.se
Postat av: Anonym

Så roligt att läsa!!

Tänkte först skriva 30 böcker på min lista också men inser att när jag pluggar kommer jag inte orka läsa lika mycket som jag önskar...

Svar: Tack! Nej, en måste ju göra prioriteringar. Jag pluggar inte längre och har därför mer tid och möjlighet att läsa vad jag vill :) Lycka till med plugget!
ElinHaraldsson

2019-01-10 @ 15:00:23

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0