Vad jag tittade på i oktober

2019-11-08 13:53:00
TV/Podcast
 
What I watched in October
 
 
 
Oktober har passerat. Mellan alla resor och lästa böcker har jag även hunnit följa några tv-program eller -serier (mycket från SVT märkte jag nu). Tänker att vi tar en kik på dessa:
 
---
 
October has passed. Between all trips and finished books, I also have had some time to watch tv shows and series. Thought we could have a look at them.
 
 
Babel (SVT play)
Det är höst. Ny säsong av litteraturprogrammet Babel. Och min lista med böcker jag vill läsa växer stadigt i takt med avsnitten jag ser ...
 
 
Din hjärna (SVT play)
Läkaren och författaren Anders Hansen undersöker i olika avsnitt hur dagen samhälle och dess situationer påverkar våra hjärnor. Programmet är uppdelat i flera episoder, där varje episod berör ett visst ämne. Till exempel hur stress eller våra smarta telefoner påverkar våra hjärnor. Väldigt intressant och diskussioner hålls på ett populärvetenskapligt sätt. I somras hade Anders Hansen det mest uppmärksammade sommarpratet och han är även författare till boken Hjärnstark.
 
 
Innan vi dör (SVT play)
Säsong 2 är här! En thriller som ger mig hjärtklappning. Tyckte säsong 1 var helt okej, så fortsätter på säsong 2. Behöver något spännande och intressanta cliffhangers för att jag ska orka se vidare i en serie just nu har jag märkt. Det är precis vad denna serie ger mig.
 
 
Christian håller sig borta för att inte dödas av hämnd, och läckan inom polisen är fortfarande inte upptäckt. Så många trådar som behöver samlas ihop innan säcken kan knytas ihop.
 
 
Morgonstudion (SVT play)
Ingen serie egentligen. Men jag ser på Morgonstudion varje morgon när jag vaknar upp i Sverige. Får nyhetssammanfattning och koll på läget i världen. Ser alltid till att hinna se åtminstone en omgång kulturuppdatering (sänds kvart i) innan jag cyklar till jobbet.
 
 
Succession (HBO Nordic)
Hade hört mycket gott om denna serie så tog mig an första avsnittet. Men sedan har jag tyvärr inte sett mer. Det är samma skapare som för Veep (Jesse Armstrong), en annan hyllad serie som jag inte föll för. Hade därför mina misstankar om att det skulle kunna bli samma för denna serien, men tänkte att jag ändå skulle ge den en chans. Tycker kameravinklarna som zoomar in på personerna när de pratar mest är jobbiga, och det är inte min sorts humor (precis samma som för Veep). Får se om jag tar mig igenom den eller om det får räcka med ett avsnitt.
 
 
Svenska Nyheter (SVT play)
Jesper Rönndahl har bytts ut mot Kristoffer Appelquist. Det funkar, även om några av skämten inte gör sig jättebra i denna nya skrud.
 
 
Det jag gillar är att jag får än mer koll på vad som händer därute i världen. Någon annan har gjort jobbet åt mig att kolla upp intressanta händelser och fakta, och levererar det till mig med en satirisk synvinkel. Ungefär som Last week tonight med John Oliver som jag också följer (på HBO), fast en svensk variant. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0