En 30+25-årsfest & en inflyttningsfika

2022-08-30 19:25:08
Kalas och festligheter
 
A 30th+25th birthday party and a house warming party
 
 
 
Här kommer min förra helg när jag var frisk och kry och dagen efter Håkan-konserten. Åkte ut till landet och välkomnades av pappas dahlior. Tjusigt. 
 
 
Jag och Anton gick bort till bakstugan, för att nästan återigen göra om det här ...
 
 
... till det här. Skulle vankas släktkalas serru!
 
 
Hade svårt att hitta pynt för en 25-årsfest i partybutiken jag besökte innan. Men hittade konfetti och färgglada ballonger i vart fall. Hittade desto mer pynt för att fira en 21-åring, vilket jag stör mig på för vi bor inte i USA där det är en stor grej att fylla just 21.
 
 
Hursomhelst. Min syster kom med blommor från hennes trädgård och så var allt pytandet färdigt. Vi gick och fixade i ordning det sista med maten.
 
 
Gästerna kom. Med presenter 🙂 De fick en välkomstdrink i handen och så stod vi ute i solen och minglade och tjôtade en stund. 
 
 
Matdags. Serverade potatissallad, kött, kyckling, quorn, och lite olika sallader (en med grönkål plockad tidigare under dagen från mitt grönsaksland). Allt tog slut. 
 
 
Min syrra och jag som firades! 
 
 
Solnedgångarna i augusti är så magiska. 
 
 
Till efterrätt: blåbärpaspajer och kakor. Min syster hade lagat typ all mat och fick väldigt mycket beröm av alla. 
 
 
Pajsugna 🙂
 
 
Såg så mysigt ut från utsidan. Och om det blir som vi tänkt så kommer vi bo här om några år! Hjälpte två kusinbarn att tända tomtebloss och de försökte springa runt hela huset innan blosset slocknade. 
 
 
Obligatorisk toaselfie. Höll på att missa att alla åkte hem, men lyckades nog säga hej då till de flesta. Satt uppe och tjôtade en stund med min morbror, moster, och kusin som skulle sova över i husbilen. Mysigt!
 
 
God morgon söndag! Vaknade upp i lilla sommarstugan.
 
 
Käkade en liten för-frukost och löste korsord i morgonsolen. 
 
 
Smakade på ett amerikanskt blåbär på vägen till bakstugan för att städa i ordning. De är som en liten dessert i miniformat. 
 
 
Mamma dukade upp till hotellfrukost i köket. Och så satt vi elva personer i vardagsrummet och pratade om husvagnar och semesterar. 
 
 
Passade på att plocka med mig ett gäng rosenbönor (och zucchinisar - de växer så det knakar, i år igen!) innan det var dags att åka. 
 
 
Åka hem till familjen Malmgren som bjöd på inflyttningsfika i deras nya hus. Ytterst mysigt. Sedan åkte vi hem till lägenheten och jag somnade en stund på soffan. Vilken helg!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0