Kantarellmackor och Håkan Hellström i ösregn

2022-08-20 09:50:00
Böcker Mat och recept Min Dag Musik
 
Chantarell sandwiches and Håkan Hellström in pouring rain
 
 
 
Hallå glad lördag! Här kommer min vecka som började ute på landet men sedan tog mig tillbaka till staden. I måndags ösregnade det hela eftermiddagen. Sprang ut för att hämta in hängmattan och blev pisseblöt. Ni vet sådant regn. Och åskade. Hörde hur det låter när åskan slår ner på riktigt nära håll, med det där skratchande ljudet. Vi fick sluta jobba tidigare och dra ut alla elkontakter och tända stearinljus. Blandning mellan mysigt och läskigt. 
 
 
Resten av veckan har jag hängt så mycket i skogen jag kunnat, när jag inte har jobbat. Har plockat så otroligt mycket blåbär. Tre liter kanske. Frysen är numera full med sex liter blåbär. Kommer få behöva låna plats i frysen hos mina föräldrar.
 
 
Blev jättesugen på dessa biffar förra veckan, så nu lagade vi dem i denna vecka. Svampbiffar med getost och färska rödbetor. De blev inte riktigt som jag mindes dem (smakade ganska mycket ägg? Hoppas det beror på att vi fick använda krossade havrekuddar i stället för ströbröd), men fortfarande väldigt goda! Bra lunchlåda dagen efter också. 
 
 
Min sambo gav sig ut på svampplockarjakt. Jag följde med en liten stund, men är så dålig på att se svamp att jag gav upp och gick tillbaka hem. Han hittade tillräckligt många för att steka varsin kvällsmacka till oss. Lyxigt. 
 
 
I torsdags lämnade vi lantstället i Tilda och Viktors händer och åkte hem till lägenheten. Smakade på årets första physalis från mina plantor. Söta och inte så syrliga som jag minns att de brukar smaka. Kul! Alltid så peppigt att få skörda. 
 
 
Igår fredag gick jag med ett brev i handen. Postade min uppsägning av min hyreslägenhet i Mölndal. Och i måndags blev jag folkbokförd i Kungälv. Iiiih. Så snart inte längre sambo på prov, utan på riktigt. Känns så otroligt fint. ♥
 
 
Det var så varmt och kvavt under dagen - sådär så att luften står still men det är fuktigt och du blir fort svettig. Jag jobbade färdigt och bytte sedan om till konsert-kläder. Mina tankar pendlade dock mellan att tycka att det var ett snyggt och kul val, och att jag var ful och tråkig och uppblåst (magen krånglar). En sådan dag bara. 
 
 
Nåväl. Åkte in till Götlaborg och mötte upp min hyresgäst för att få paket och post som hamnat i min brevlåda i Mölndal. Har nog aldrig sett så här många frimärken på ett och samma paket någonsin. Kan något av det till och med vara mycket värt ur ett samlarperspektiv? Känner att det är bäst att spara dem tills jag rett ut det. 
 
 
I paketet låg denna bok. Den sista boken i Stad-serien, och i Bonniers Svalan bokklubb-utgåva. Så nu är min samling komplett och jag kommer att få veta hur det går för Emelie och Maj och Henning och Gunnar och Allan och Jenny. Toppen! Köpte den via Bokbörsen. 
 
 
Jag och min sambo promenerade vidare till Ullevi och sedan till Glenns sportbar för att möta upp vårt konsertgäng. Överallt hördes Håkan Hellström-låtar, och vi passerade flera personer i sjömanskostymer. Kändes som att hela stan var pepp!
 
 
Efter lite ölande promenerade vi mot Ullevi för att inta våra platser. 
 
 
Mysig stämning ändå när arenan håller på att fyllas. Per Andersson och (Lasse Brandebys) damorkester värmde upp. 
 
 
Jag och mitt gäng var pepp! Skål på er. Det var jag, Anton, Agnes, Amanda, och Fabian. Och Agnes blev kompis med de äldre gubbarna i raden framför och fick till och med en öl av dem senare. Jag stoppade i öronproppar och hörde knappt vad någon i närheten sa. 
 
 
Visade sig att min kusin Sara också var där, men på andra sidan läktaren. Så vi försökte digitalt vinka till varandra. När det senare under kvällen ösregnade var vi glada att vi satt under tak.
 
 
Och så drrrrooog det i gång! Blev besviken över den loja stämningen vid Mitt Gullbergs kaj paradis och Klubbland. Men annars: fint drag och peppigt att få sittdansa och stådansa och skrika sig hes. Håkan hade bjudit med sig Göteborgsoperans orkester som ackompanjerade Vid protesfabrikens stängsel och senare Valborg. Herregud. Så maffigt. Blev överväldigad och grät och kramade sönder Antons knä. Misstänkte att det skulle bli så från och med att jag hörde de första stråkarna.
 
 
Var inte beredd på fyrverkerier i slutet på lugna (och så fina) Du är snart där. Hoppade till där på stolen. Och var redan lite skör när Valborg kördes igång efteråt och jag kunde inte ens sjunga med på grund av klump i halsen och tårar nerför kinden. Sedan gick vi genom staden mot bussen. Följde den stora folkströmmen. Det är något mäktigt med en stor folkhop som kan ta över bilvägar och bara gå där. Älskar anarkin och maktövertaget i det. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0