Pigge och Linus bröllop 💗

2022-08-17 21:31:00
Kalas och festligheter Resor
 
Pigge and Linus's wedding 💗
 
 
 
HÄll i hatten för hÀr kommer en bilkavalkad frÄn min förra helg som jag mestadels tillbringade i SmÄland, nÀrmare bestÀmt VÀxjö och Rydaholm! PÄ fredagen tog jag en promenad ner till havet. Njöt av utsikten en stund innan det blev dags att göra oss i ordning och Äka och hÀmta upp Katta pÄ vÀgen söderut. 
 
 
Kom fram senare Àn vi alla tÀnkt oss, sÄ det var marsch rakt i sÀng efter att vi checkat in pÄ hotellet i VÀxjö. Det var varmt pÄ rummet. Fest utanför pÄ gatan. SÄ det var bara att vÀlja mellan att ha svÄrt att sova pÄ grund av ljud eller pÄ grund av vÀrme. Vi valde vÀrme. Sov utan tÀcke.
 
 
Lördag i staden VÀxjö. Efter frukost promenerade jag och min kille runt en stund. Jag snabbkollade upp vad som kan vara vÀrt att se i denna stad. 
 
 
Domkyrkan var ett förslag sĂ„ dit gick vi. Är inte helt sĂ„ld pĂ„ exteriören - nĂ„got med fĂ€rgen och utformandet jag inte tycker passar ihop. Men insidan var pampig och fin. 
 
 
Efter andlig spis promenerade vi igenom LinnétrÀdgÄrden och lÀste att förr gick sjön Ànda upp till kyrkan men att den har sÀnkts nÄgon gÄng tidigare. Satte oss en stund vid fontÀnen, och promenerade sedan vidare lÀngs med sjön för att möta upp Katta dÀr. Det var vi och badglada barnfamiljer som försökte fÄnga svalka i skuggan vid badplatsen denna varma dag. Vi gav oss vidare in till staden igen och köpte skjortor och Ät lunch pÄ Holy Greens. 
 
 
Fixade i ordning oss pÄ Kattas hotellrum och gav oss sedan ut till busstaxin som skulle föra oss till bröllopet. 
 
 
Det var sÄ idylliskt i Fylleskog. Nyp mig i armen va!-idylliskt. 
 
 
Vi var lite tidiga sÄ vi passade pÄ att se oss omkring. HÀr skulle brudparet vigas bara nÄgon halvtimma senare. 
 
 
Tjusigt dukat i ladan dÀr bröllopsfesten skulle vara. Min kille matchade visst den nyinköpta skjortan med bordsdukarna. 
 
 
HÀr Àr vi! KlÀdkoden var "sommarfin" och det lyckades vi vÀl ganska bra med. 
 
 
TillÄt mig att presentera fru och herr Sandolf! Vigda och gifta och numera makar. Det var sÄ fint alltihop. GrÀt helt okej mycket. Men svettades ocksÄ vÀldigt mycket - ibland undrade jag om det var tÄrar eller svett som rullade nerför ansiktet. KÀndes som den varmaste dagen pÄ Äret.
 
 
Efter bubbel blev det dags för tÄrta och mera mingel och ta kort med polaroidkamera och skriva i gÀstboken.
 
 
Stod i princip min namn pÄ den hÀr. Den var smaskens!
 
 
NÀr vi fick komma in i ladan var förrÀtten serverad. En paj med god sÄs. 
 
 
Det hölls sÄ mÄnga fina tal till brudparet (grÀt minst en gÄng). Och pÄgick trevliga samtalsÀmnen runt mitt bord. Men nÀr solen höll pÄ att gÄ ner hade jag svÄrt att inte vÀnda mig om och kika ut genom ladugÄrdsdörren. Behövde till och med smita i vÀg en stund för att beundra hur vacker kvÀllen var. 
 
 
Ett vykort frÄn bröllopet. 
 
 
Åt tofu pĂ„ grönsaker till huvudrĂ€tt (kommer tyvĂ€rr inte ihĂ„g vad vi Ă„t, mer Ă€n att det var en god kombination av grejer). 
 
 
Vi lekte lite ocksÄ. Bakom brudparet fanns pÄstÄende och sÄ fick de gÀster som kÀnde sig trÀffade stÀlla sig upp, och brudparet skulle gissa vad det var för gemensam nÀmnare. De var förvÄnansvÀrt snabba pÄ att se den röda trÄden tycker jag. Snyggt!
 
 
Som efterrÀtt blev det en kakbuffé som bestod av sju (minst?!) sorters kakor bakade av slÀktingar till brudparet. Och en konjak pÄ det.
 
 
Brudparet fick dansat för första gĂ„ngen tillsammans. Sedan blev det dansgolv och rĂŽj resten av kvĂ€llen. Toppenfint att fĂ„ vara med pĂ„ och dela den hĂ€r dagen. 😍
 
 
Dagen efter sov vi nÀstan tills det var dags att masa sig upp för att inte missa frukosten. Stadig frukost för att klara hela hemresan. Vi sa hej dÄ till Katta och Äkte norrut. 
 
 
Det började bli dags för lunch sÄ jag kollade upp HofsnÀs herrgÄrd och det verkade vara öppet och ha mat jag kunde Àta. SÄ dit Äkte vi. VÀl dÀr tyckte jag att jag kÀnde igen mig jÀttemycket, och jag kollade precis upp att dÀr har jag ju varit en gÄng med slÀkten för fyra Är sedan men dÄ var det maj och sÄg lite annorlunda ut. 
 
 
Det var lika varmt som dagen innan sÄ var glada över att vi fick en plats under ett parasoll. Tjusig utsikt! Vi hade lyckats pricka in den enda dagen pÄ Äret som det Àr en matmarknad pÄ herrgÄrden, sÄ det var fullt med bilar och folk. 
 
 
Åt en god sallad med falafel och belugalinser. Satt och diskuterade en hel del politik eftersom vi hörde en del politiker passa pĂ„ att hĂ„lla tal nĂ€r det ju samlats en massa folk - mĂ€rks att det Ă€r valĂ„r.
 
 
Promenerade lÀngs med vattnet och passerade alla barnfamiljer och sÀllskap som hÀngde dÀr. Hittade ett fÄgeltorn till min killes stora glÀdje - vi sÄg tyvÀrr inga fÄglar dock. Vi överlade om vi skulle ta oss till Torpa stenhus men bestÀmde oss för att nej vi vill komma hem. SÄ vi satte oss i bilen och fÀrdades Ànda upp till sommarstugan. Klart slut med varm, solig, fin, och dansant helg!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget:

Jag heter:
Kom ihÄg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0