Sista semesterdagarna

2022-08-04 14:24:33
Min Dag
 
The last days of my summer holiday
 
 
 
Hej hallå från en som försöker slå bort tanken på att det är sista semesterdagen idag. Börjar jobba imorgon igen. Som tur är kommer min närmsta kollega också jobba imorgon innan han sticker iväg på semester nästa vecka - så jag hinner tjôta av mig lite och få koll på vad som har hänt medan jag varit borta. Men tills dess: hänger uppe i sommarhuset. Såg ett rådjur med sina två kid på gräsmattan i morse. Så små. Så söta. Uj uj uj. Spanade på dem igenom fönstret och vi försökte vara så tysta som möjligt för att inte skrämma i väg dem. 
 
 
I början av veckan kunde vi sitta utomhus och äta lunch och middag, resten har det bara regnat. Dukade upp med efter-festen-rester. Och en korsordstidning. Löser mycket korsord just nu. När jag inte läser böcker eller plockar blåbär. Hittar så mycket bär i skogen! Känner att det finns så mycket bär! Så lite tid! Gotta pick 'em all. Har fryst in två liter än så länge. Och kanske ätit minst lika mycket till frukost. På köpet fått en fästning som gnagt sig in i huden på benet. Inga fripassagerare tack sa jag och hämtade pincetten.
 
 
Hade namnsdag i söndags. Fick en liten namnsdagsbukett av min sambo. Med eklöv eftersom jag denna sommar har utnämnt mig själv till ek-expert. Min färdighet hittills: kan peka ut ett ekträd bara genom att titta på stammen, samt innehar kunskap om att de är giftiga för andra växter. 
 
 
Foto: Emilia Sandolf. Och i lördags firade jag min 30-årsdag (rejält mycket i förskott, fyller inte förrän i september). Med bäst-i-test-tema. Så otroligt fint att få ha så många av sina favoritpersoner samlade och som ställer upp på knasiga lekar. Men denna fest förtjänar ett eget inlägg, och kanske även ett så-gjorde-jag-inlägg. Så. Nu ska jag fortsätta njuta av min ledighet i några timmar till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0